Mérsékelt anyagcsere-profilba megfelelő recept

Mérsékelt anyagcsere-profilba megfelelő recept
2019.02.28.

Mai tápanyagdús reggelim, alapvetően mérsékelt anyagcsere-profilba megfelelő recept:
terápiás alaplé algával, párolt főzőbanán, párolt kelkáposzta tojássárgájával, fermentált zöldséggel.

Az étkezések előtt elfogyasztott fermentált zöldség funkcionálisan támogatja a gyomorműködést („erősíti” a gyomrot), benne lévő probiotikumok (pl. lactobacillus plantarum) pedig pozitívan hatnak emésztőrendszerünkre.

A terápiás alaplé lassú ideig, kis lángon főtt, így számos értékes tápanyag található benne (zsírok, különleges fehérjék, kollagén, mátrix anyagok). Kollagén fontos eleme bőrünk és hajunk egészségének (ez Női szempontból igen fontos tényező, igaz Hölgyek?) A terápiás alaplé a vékonybél-regeneráció elsődleges eszköze is.


Tipp: alaplé fermentált zöldséggel is nagyon finom, mint egy levesbetét.

A főzőbanánban, mint biztonságos keményítőben található rezisztens keményítők prebiotikus hatásúak, ezek a rostok a vastagbél baktériumait táplálják. A vastagbél baktériumainak táplálása különösen fontos, lényeges eleme a progeszteron-anyagcserének is. A keményítők savanyú ételekkel való fogyasztása (pl. fermentált zöldség), csökkenti a glikémiás terhelést.

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy fogyasszatok élénk színű zöldségeket, hisz számos jótékony hatásuk van egészségünkre:

  • algában, kelkáposztában lévő flavonoidok, melyek a zöldségek színét adják, pozitívan befolyásolják vércukor és inzulinszintünket, valamint gyulladáscsökkentő hatásuk is van.
  • A keresztesvirágúak nutriterápiás hatóanyagainak (DIM, indol-3-carbinol) rendszeres fogyasztása fontos a női hormonális egyensúly szempontjából.

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/2250748651642553

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!