Még mindig feltűnően sok személynél alacsony D-vitaminszint

Még mindig feltűnően sok személynél alacsony D-vitaminszint
2020.04.23.

Az elmúlt hetekből (név nélkül) végignéztünk majdnem 50 laborleletet egy nagy hazai magánlabor rendszerében: még mindig feltűnően sok az alacsony D-vitaminszinttel rendelkező eset!

Svéd, norvég, japán, szingapúri és észak-amerikai kutatásokból ismert, hogy a 60 nmol/L alatti D-vitaminellátottság kifejezetten növeli mindenféle vírusfertőzés kockázatát (F) és rontja lefolyásukat is.


Mindez a 70 év feletti korosztályokra kifejezett extrém kockázatokat ró, holott illene róla sokkal többet beszélni. Ráadásul a megoldás sokszor ingyenes (napozás bőrpírig déli órákban, naptejek nélkül) vagy igen olcsó (2000 Ft alatt is kaphatóak nagy dózisban adagolható D3-készítmények).

Amennyiben minél előbb túl akarunk jutni ezen a koronavírus (COVID-19) válságon (mind egészségügyi, mind pedig gazdasági és társadalmi téren), elsősorban napozzunk, amikor csak tehetjük (másodsorban pedig itt az ideje többet beszélni az egészségmegőrzés felbecsülhetetlen jelentőségéről jelen esetben is!)… ez most CSAK EGY példa a sok közül (a teljesség igénye nélkül).

Forrás:
The seasonality of pandemic and non-pandemic influenzas: the roles of solar radiation and vitamin D.
Juzeniene A, Ma LW, Kwitniewski M, Polev GA, Lagunova Z, Dahlback A, Moan J.

Ajánlott termékek:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!