Magnézium és vércukorszint

Magnézium és vércukorszint
Rebeka
2021.12.29.
A magnézium bevitele a vércukorszint és az inzulinérzékenység javulását eredményezi egy friss metaanalízis szerint (statisztikai elemzés, amely több tudományos tanulmány eredményeit veti össze):
 
A “Nutrients” című szakfolyóiratban 2021. november 15-én közölt randomizált, placebokontrollos vizsgálatok metaanalízise szerint a magnéziumbevitel javítja a vércukorszinteket (glükóz anyagcserét) cukorbetegek és a betegség kialakulásának kitett személyek körében (például inzulinrezisztencia, PCOS, stb.).
A placebóval összehasonlítva a magnéziumbevitel szignifikánsan alacsonyabb éhgyomri vércukorszinttel járt azokban a vizsgálatokban, amelyekben cukorbetegek vettek részt. Azokban a kutatásokban pedig, amelyekben a cukorbetegség kockázatának kitett személyeket vontak be, a magnéziumbevitel az inzulinrezisztencia javulásával és a jobb 2 órás orális glükóztoleranciával is összefüggésbe hozható (paraméter, mely a szervezet azon képességét értékeli, hogy az hogyan hasznosítja a glükózt). (F)
 
Kapcsolódó termékeink: 
 
Forrás:
Veronese N, et al. Nutrients. 2021 Nov 15;13(11):4074.

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4868528939864498

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!

KIÚT AZ INZULINREZISZTENCIÁBÓL!Január 26. 17:45 ELŐADÓ: Bartha Ákos táplálkozás-kutató

Így gyógyulhatsz ki az IR-ból!

  • Valóban arany középút-e a ”160 gramm szénhidrát diéta”??
  • Tévhitek és buktatók az IR-t érintő táplálkozásban. 
  • Melyek a gyakorlatban valóban működő, hatékony megoldások az inzulinrezisztenciára?
  • Kiváló lehetőség az eltervezett életmódváltáshoz is!

Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetben, hogy megtaláld az egyensúlyt.