Legyen minél színesebb tányérotok!

Legyen minél színesebb tányérotok!
2020.04.07.
Minden étkezésemhez köretként – a jó minőségű keményítő mellé (pl. édesburgonya, rizs, quinoa, hajdina, főzőbanán) – fogyasztok különféle zöldségeket is.
 
Mai ebéd mellé egy csodás, színes kompozíciót választottam: fodros kel és sárgarépa párolva, úgy, hogy még a zöldségek roppanósak maradtak.
 
  1. A fodros kelt kisebb darabokra vágtam, a sárgarépát hámozóval szeltem.
  2. Fűszerezésnek sót és borsot használtam. Tálaláskor friss citrom levével locsoltam meg.

 

A növényi színanyagok mellet, melyek számos jótékony hatással bírnak, a sárgarépa béta karotint, K1-vitamint, káliumot, mangánt tartalmaz, a fodros kel C-vitamint, magnéziumot, K1-vitamint, B6-vitamint, folátot, kalciumot, vasat, rezet, mangánt tartalmaz.
 
Legyen minél színesebb tányérotok!
Szép estét Nektek!
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!