Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Vaspál Melinda szakmai kolléganőnk készítette ezt a könnyű nyári, tápláló “Nutri-Funkcionális™” ebédet, színhús nélkül (színhúsmentes vegetáriánus™, növényi alapú étel). „A “gyenge gyomrúak” számára is egy remek, könnyen emészthető ebéd opció a vegyes saláta “valamivel”. A variációk száma pedig végtelen. „Erdélyi lányként imádom a rókagombát és végre rá is akadtam az egyik nagyáruházban.
A rókagomba kiemelkedő a gombák között tápanyagtartalma tekintetében: jelentős mennyiségű káliumot és C vitamint tartalmaz (érdemes alacsony hőfokon dolgozni vele), de találunk benne D-vitamint, B2, B3, B5, B6 vitaminokat, vasat, kalciumot, magnéziumot és cinket. Napi 3-4 tojássárgája fedezi a szükséges kolin bevitelt, így érdemes változatosan fogyasztani, hogy ne unjunk rá.
A bogyós gyümölcsök antioxidáns és színanyag-tartalma elengedhetetlen egészségünk szempontjából. A kék áfonya jelentős mennyiségű C és K vitamint, a vörösáfonya proantocianidin tartalmának köszönhetően bizonyos baktériumok ellen (E. coli, húgyúti fertőzések) is bevethető. A kesudió nemcsak feldobja a salátát, de jelentős mennyiségű élelmi rostot, folátot, valamint magnéziumot, foszfort, rezet, mangánt és K vitamint is tartalmaz. Óvatosan a mennyiségekkel, mert azért az omega-6 tartalma sem elhanyagolható! A saláta mellé hűtött rizst fogyasztottam, melynek rezisztens keményítő-tartalma emelhető ki, így jótékony a vastagbél flórája szempontjából.”
Jóétvágyat!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!