Kollagén szerepének fontossága a szervezetben

Kollagén szerepének fontossága a szervezetben
2024.04.30.

Kollagén szerepének fontossága a szervezetben

Mi is pontosan a KOLLAGÉN és miért olyan fontos a szerepe szervezetünkben?

A kollagén az emberi test legfontosabb építőeleme, számos részében fontos szerepet játszik. Szervezetünk fehérjéinek több mint egyharmadát teszi ki. A bőrünk 75%-a kollagén. Csontjaink, ízületeink, létfontosságú szerveink legfőbb tartószerkezetét a kollagén adja.

Az olyan kötőszövetektől kezdve, mint a szalagok, inak, erek és nyálkahártyák, egészen a szervezet hidratáltsági szintjéig, a kollagén mindenben részt vesz. Ez a bőr rugalmasságának, hajunk erejének és körmeink szilárdságának lényege.

A kollagénrostok hihetetlenül erősek. A ScienceDirectben 2021-ben megjelent tanulmány szerint szakítószilárdságuk „nagyobb, mint a hasonló átmérőjű rozsdamentes acélé„. Hihetetlen nem?

Alapvetően fontos tehát a kollagén, ha szép bőrt, hajat és körmöket, valamint egészséges csontokat és ízületeket szeretnénk. A kollagén szépségre és egészségre gyakorolt előnyei tehát nem pusztán mítoszok! Sajnálatos módon azonban a kor előrehaladtával csökken a kollagéntermelés a szervezetben. 21 éves korunk után a kollagéntermelésünk folyamatosan csökken és 30 éves korunkra mindennek a jelei láthatóvá is válnak. Mindannyian ismerjük az eredményeket: ráncok, megereszkedett bőr, csökkent rugalmasság, mozgásszervi gondok és csökkent önbizalom.

Ha tehát a kollagén ennyire fontos az egészségünk szempontjából és folyamatosan veszítünk belőle, hogyan lehet több belőle?

Évek óta keresik a kutatók azt a módszert, amivel az emberi szervezet képessé válhatna arra, hogy regenerálni tudja a saját kollagénjét.

Biosil® ch-OSA® történelmi felfedezése (Choline-Stabilized Orthosilicic Acid, magyarul kolinnal stabilizált ortokovasav formula) tudományos áttörés a kollagén szintézisben!

BioSil®: nem egy átlagos kollagén-kiegészítő!

A BioSil® nem tartalmaz tényleges kollagént – ez egy teljesen vegán termék. A BioSil® úgy működik, hogy támogatja a szervezetet a kollagéntermelés során, és megadja neki azokat az építőelemeket, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy a szervezet saját maga minél több kollagént hozzon létre. A BioSil® megvédi a meglévő kollagént a lebomlástól is, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek nem kell olyan keményen dolgoznia az új kollagén előállításához.

A BioSil® hatékonysága elsősorban a ch-OSA® nevű szabadalmaztatott vegyületnek köszönhető. A ch-OSA® a fibroblasztok stimulálásával aktiválja az új fehérjék (például kollagén, elasztin és keratin) termelését. A ch-OSA® kétirányú megközelítéssel közvetlenül védi a már meglévő kollagént és elasztint, és közvetve védi a keratint.

Szigorú placebo kontrollált kettős vak klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a szabadalmaztatott BioSil® ch-OSA® csökkenti a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát, erősíti és dúsítja a hajat, erősíti a körmöket, és támogatja a csontok és ízületek egészségét.

BioSil® ch-OSA® felfedezése mérföldkőnek számít ezen a területen, mert egyedülálló módon képes elősegíteni a kollagénképződést, így realitást kapott az, hogy egy természetes formula szájon át történő bevitelével is tudjuk támogatni a kollagénszintézisünket.

MI AZ EGYIK FŐ KÜLÖNBSÉG A HAGYOMÁNYOS KOLLAGÉN-KIEGÉSZÍTŐK ÉS A BIOSIL® KÖZÖTT?

Ha ezt olvassa, akkor jó eséllyel már ismeri a bőrápolás világát és valószínűleg már megismerkedett a „kollagén” kifejezéssel. A szérumoktól a táplálékkiegészítőkig, a fiatalos megjelenés fenntartásának és a belső jólét támogatásának csábítása a kollagén termékek iránti kereslet fellendüléséhez vezetett. És mint minden mainstream piacon, a kollagén-kiegészítők sora is a lehetőségek óceánja lehet; minden márka a sajátos tulajdonságait és előnyeit dicséri.

Az általános kollagén-kiegészítők és a Biosil® között fő különbség az, hogy míg az előbbi állati eredetű termékeket tartalmaznak, addig a Biosil® vegán és saját kollagén aktivitásodat aktiválja – így a legjobb és legerősebb kollagént biztosítja számodra!

A kollagén-kiegészítők újragondolása: a Biosil® innovatív ereje

Nem minden kollagén egyforma, és mint igényes fogyasztó, hogyan válassza ki azt, amelyik valóban a legjobban megfelel az igényeinek?

A rengeteg cikk és termék mellett kihívást jelenthet, hogy mit is tegyünk. Ezt szem előtt tartva készítettünk egy útmutatót a kollagén-kiegészítőkről. Az okosabb döntések meghozatala a lehetőségek megértésével kezdődik.

Amikor kollagén-kiegészítők vásárlásáról van szó, fontos, hogy olyan terméket válasszon, ami nemcsak hatékony, hanem biztonságos is.

ÚTMUTATÓ A KOLLAGÉN-KIEGÉSZÍTŐKHÖZ: MI MŰKÖDIK ÉS MI NEM?

A kollagén peptidektől a lenyelhető porokig a kínálat olyan változatos, mint maga a célközönség, amelyet ki akarnak szolgálni.

A kollagén-kiegészítők egyre népszerűbbek, ami kockázatot jelent azok számára, akik sima bőrre, hosszú hajra és erős körmökre vágynak. A gyors megoldások, csodapirulák vagy a nem bizonyított kollagén-kiegészítők gyakran nagy ígéreteket tesznek, csakhogy drágának, de hatástalannak bizonyuljanak..

Bőrfelületen alkalmazható kollagén-kiegészítők
Ezek a kollagén-kiegészítők a felszínen segíthetnek vagy a sebgyógyulásban. E termékek gyakran hidratálják a bőrt – de a szervezet csak addig tudja felszívni őket. Sok tudós, dietetikus és bőrápolási szakember szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy növelnék a kollagéntermelést vagy a kollagénszintet a szervezetben. Ennek oka, hogy a kollagén nagy molekulatömege miatt nehezen hatol be a bőr felső rétegébe. Az epidermisz (a bőr felső rétege) a szervezet első védőrétege. Eleve nehéz behatolni a dermiszbe (a bőr középső rétege, ahol a kollagén található). Tehát, bár a lokális kollagéntermékek puhábbá tehetik a bőrt, ez valószínűleg a termék hidratáló elemeinek köszönhető.

Szájon át szedhető kollagén-kiegészítők
Az orálisan szedhető kollagén-kiegészítők általában biztonságosnak tekinthetők; azonban sok tudós és szakember kételkedik abban, hogy valóban fokozzák-e a kollagéntermelést. Továbbá valószínűtlen, hogy megvédenék a már meglévő kollagént a szervezetben. Ennek ellenére az ilyen kiegészítők fehérjeforrásként szolgálhatnak a szervezetnek – ez egy fontos szempont.
Fontos megjegyezni, hogy az orálisan szedhető kollagén-kiegészítők állati eredetű összetevőket tartalmaznak, például halat, csirkét, sertést és marhát. Ezen állati alapanyagok figyelembevételével fontos tudni, hogy ezek a természetes összetevők könnyen magukba szívhatják a környezeti szennyeződéseket és nehézfémeket. Ha a szájon át szedhető kollagén-kiegészítőket részesítjük előnybe, célszerű gondosan megválasztani a márkát.

A kollagén-kiegészítők hatalmas tengerében azonban az innovációnak van egy jelzőfénye, amely mindenek felett kiemelkedik – a Biosil®.

Biosil®: mindenek felett!

A Biosil® nem csak egy újabb termék a kollagén-kiegészítők sorában; ez egy önálló kategória. Az innováció élén, több mint 25 évnyi úttörő kutatással alátámasztva a Biosil® a kollagén készítmények forradalmának vezetőjévé vált.

 • TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTOTT BIZONYOSSÁG

A generikus kollagén-kiegészítőkkel ellentétben a Biosil® szabadalmaztatott ch-OSA® komplexe klinikailag bizonyítottan javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncok mélységét, és elősegíti az egészségesebb, erősebb hajszálakat. Ezeket az állításokat számos tanulmány és kutatás támasztja alá, amelyek igazolják a Biosil® egyedülálló formulájának hatékonyságát. A kiváló minőségű összetevők használata és a szigorú tesztelés aranystandardot állít fel az iparágban.

 • KLINIKAILAG BIZONYÍTOTT RÁNCTALANÍTÁS

A BioSil® egyedülálló, szabadalmaztatott ch-OSA® komplexe bizonyítottan új kollagén és elasztin termelését váltja ki, miközben megvédi a meglévő kollagént a lebomlástól. Ennek mérhető és látható eredményei vannak.

A BioSil® ch-OSA®-t szedő alanyoknál jelentősen csökkent az apró szarkalábak és ráncok kialakulása, rugalmasabb lett a bőrük, erősebb és dúsabb lett a hajuk, erősebbek lettek a körmeik, valamint növekedett náluk a csontsűrűség (BMD=bone mineral density) a kritikus csípő régióban. És mindenekfelett a BioSil® ch-OSA®-t teljesen biztonságosnak nyilvánították.

 • EREDMÉNY 20 HÉT ALATT

Egy klinikai vizsgálat megállapította, hogy húsz hét napi kétszeri BioSil® bevétele után a nők átlagosan 30% -kal sekélyebb ráncokat mértek, mint azok a nők, akik placebót szedtek. A kontrollcsoport tagjainak ráncai és szarkalábai húsz hét alatt 11%-kal súlyosabbak és mélyebbek lettek, míg a BioSil® csoport tagjainak ráncait és szarkalábait 19%-kal javították.

 • NEM CSAK TESZTELT, BIZONYÍTOTT HATÁS

A Biosil® előnyeit vezető európai, amerikai és brit egyetemi kutatók által végzett elfogulatlan, független klinikai vizsgálatokban bizonyították (nem csak tesztelték!). Ezek a vizsgálatok kettős-vak, placebo-kontrollos és randomizált vizsgálatok voltak. Vagyis a tudományos kutatás aranystandardjainak felhasználásával a haj, bőr, köröm, ízületek és a csontok állapotával foglalkozó kísérletek során a nemzetközi tudósok statisztikailag szignifikáns és klinikailag releváns eredményeket dokumentáltak.

Belülről fakadó szépség
A Biosil® új irányt vett, és a „belülről jövő szépség” mellett száll síkra. A koncepció holisztikus megközelítést képvisel túlmutat a kozmetikai kezeléseken és sejtszinten működik, elősegítve a ragyogóbb megjelenést és a tartós szépség kialakítását.

10 OK, AMIÉRT ÉRDEMES ELKEZDENI A BIOSIL® SZEDÉSÉT:

 • vékony szálú, gyenge és töredezett haj
 • száraz, töredezett haj
 • fénytelen, nehezen növő haj és körmök
 • finom és mély ráncok jelenléte
 • a bőr rugalmasságának csökkenése, pl. szülés után vagy menopauzában
 • a súlyingadozások által okozott laza bőr esetén
 • napsugárzásnak való kitettség miatt, sérült és dehidratált bőr esetén
 • foltos, pattanásos bőr esetén
 • ízületi fájdalom esetén
 • térdkopásos ízületi gyulladás esetén

Felméréseink szerint világszerte a haj az első számú ok, amiért az emberek Biosil®-t vásárolnak.

A Biosil®-t a testünk ihlette és a tudomány hozta létre! (F)

 • 12,8% vastagabb a hajszál átmérő (vastagság).
 • 13,1% magasabb a szakítóerő (erősség).
 • A haj- és köröm töredezése jelentősen csökkent.
 • 30%-kal csökkent a finom vonalak és ráncok mélysége.
 • 89%-os javulás következett be a bőr rugalmasságában.
 • 7,3% magasabb az elasztikus gradiens (rugalmasság).

TÁPLÁLJA ÖN IS TESTÉNEK HÁROM SZÉPSÉGFEHÉRJÉJÉT!

A kiváló minőségű vegán étrend-kiegészítőnk webshopunkban kettő különböző formában – original capsules és drops – kapható. Így könnyen kiválaszthatja azt, ami Önnek a legkényelmesebb. Ugyanaz a kiváló összetevő, ugyanaz a sugárzó eredmény, csak más formában.

Válassza ki kedvencét. Prémium összetételű étrend-kiegészítők egy helyen!
Világhírű, nemzetközileg elismert, egyedi alapanyagok. A funkcionális egészségfejlesztés hazai bázisa.

Tudományos források:

Barel A, et al. Arch Dermatol Res. 2005; 297:147.
Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid (ch-OSA®)on skin, nails and hair in women with photodamaged facial skin” by Barel et al. presentation at the US Symphosium of the International Society for Bioengineering and the Skin, Orlando, October 28, 2004, Skin Research and Technology, Volume 10. Number 4, November 2004.

Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on skin, nails and hair in women with photodamaged facial skin” by Barel et al. poster presentation at the 63rd American Academy of Dermatology Annual Meeting, New Orleans, February 2005. Journal of the American Academy of Dermatology, Volume 52. Number 3, March 2005

Effect of oral intake of ch-OSA® choline-stabilized orthosilicic acid on skin, nails and hair in women with photodamaged skin” by A. Barel M. Calomme A. Timchenko K. De. Paepe N. Demeester V. Rogiers P. Clarys D. Vanden Berghe in Archives Dermatological, Research Volume 297: 147–153 ,2005

Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on hair tensile strenght and morphology in women with fine hair” by Wickettet al. presentation at Fifth International Congress of Hair Research Vancouver June 13-16 2007

Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid (ch-OSA®) on hair tensile strenght and morphology in women with fine hair” by R.R. Wickett et al. in Archives of Dermatological Research, Volume 299, 499-505, 2007

Choline-stabilized ortosilicic acid (ch-OSA®) supplementation as an adjunct to calcium/vitamin d stimulates markers of bone formation in osteopenic females: a randomized placebo-controlled trial” by T. Spectator et al., in BMC Musculosketal Disorders Volume 9:85, 1-10, 2008.

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/videos/7353365741428884/?tn=%2CO

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!