Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Kisgyerekek, babák gyümölcslé-fogyasztása
Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia 2017-es ajánlása: A gyümölcslevek fogyasztása szükségtelen (egyes esetekben akár egészségtelen is), kisgyerekeknek csak korlátozottan, babáknak egyáltalán nem javasoltak.
„Bár a gyümölcslé-fogyasztásnak vannak bizonyos előnyei, lehetséges káros hatásai is vannak. A gyümölcslevek magas cukortartalma hozzájárul a megnövekedett kalóriafogyasztáshoz és a fogszuvasodás kockázatához. Ezenkívül a gyümölcslevekben lévő fehérje- és rosthiány hajlamosíthat a nem megfelelő (túl sok vagy túl kevés) súlygyarapodásra. A gyermekorvosoknak tájékozottnak kell lenniük a gyümölcslevekkel kapcsolatban, hogy tájékoztatni tudják a szülőket és a betegeket a megfelelő felhasználásról/fogyasztásról.
Gyerekeknek gyümölcsléből adható maximális ajánlott mennyiségek a forrásban megjelölt szakmai anyag szerint:
Forrás: https://publications.aap.org/…/Fruit-Juice-in-Infants…
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!