Kelkáposzta chips recept avokádókrémmel

Kelkáposzta chips recept avokádókrémmel
2016.12.29.

Hozzávalók:

  • kelkáposzta
  • kókuszzsír/ghee
  • só, zöld fűszer
  • 2db avokádó
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • adalékmentes kókuszkrém- ízlés szerint, nekem így a kedvencem
  • só, bors

Elkészítés:

A folyékony zsiradékot összekeverjük a sóval és a zöld fűszerrel. A kisebb darabokra tépett káposztát beleforgatjuk, majd tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig ropogósra pirítjuk.

Az avokádót meghámozzuk, a hagymát és a fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a citrom levét, sót, borsot (+kókuszkrémet) és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Remek alternatíva a gyerekeknek és vendégváró falatnak is tökéletes.


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!