Keleti és Nyugati gyógyítás

Keleti és Nyugati gyógyítás
2015.03.01.

Szeretnék a Táplálkozás-Beállítás átfogó és különleges megközelítéseire egy példát bemutatni.

Sokkal ellentétben úgy gondoljuk, hogy a KELETI (megfigyeléseken-tapasztalatokon alapuló) és a NYUGATI (kutatásokon-kísérletezéseken alapuló) gyógyítás rengeteg ponton összeköthető! És igenis keresni kell ezeket a kapcsolódási pontokat! A koncepciónk nagy nyitottsággal fordul mindkét irányba és a legjobb módszereket megpróbáljuk átültetni a szakmai gyakorlatba innen is-onnan is. Vizsgálódva, keresve-kutatva és természetesen támaszkodva a saját megfigyeléseinkre… nyitottan, de nagyon kritikusan

Mondok egy konkrét példát egy olyan speciális esetben, ahol a keleti medicina összeér a nyugati tudományos kutatásokkal: megbízható nyugati kutatások szerint például a burgonya lektin-tartalma komoly gondokat okoz (emésztésben, hasnyálmirigy-működésben, stb). Ez egy nagyon fontos és érdekes terület, de a részleteibe ne menjünk most bele. A teljesség igénye nélkül azt viszont érdemes megemlíteni, hogy többek között 3-6-szor akkora a burgonya inzulinigénye, mint pusztán keményítő-tartalma alapján indokolt lenne! Magyarul nagyon-nagyon megdolgoztatja a hasnyálmirigyet. Cukorbetegeknél ez kifejezetten NEM jó hír… hasnyálmirigy-gyulladás esetén SEM segít.

Mit mond viszont a tradicionális keleti gyógyászat? “Legyünk NAGYON ÓVATOSAK azokkal a növényekkel, amik éjszaka növekszenek…”. És itt bizony az angol “the nightshades” szóval illetett növényekről beszélünk, melynek jeles képviselői ugyancsak a burgonyafélék családjának tagjai (Solanaceae).
A két megközelítés így vagy úgy, de összeér… máshogyan fejezi ki magát, de ugyanarról beszél… burgonya a vádlottak padjára került! Mindkét oldalon, így jogos az óvatosság… (hogy finoman fogalmazzak).

Azonban nem ez az egyetlen terület, ahol meg lehet találni a hidakat nyugat és kelet között… és nagyon is hatékony megoldásokkal megmutatni a kiutakat a táplálkozási tanácsok útvesztőiből.
Nap, mint nap törekszünk erre, és véleményünk szerint mindezekből kifolyólag módszereink és az általunk alkalmazott megoldások TÚLMUTATNAK az általános mintaétrendek kavalkádján (jöjjön az keletről vagy nyugatról), viszont ezen rendszerek ÖSSZES HASZNOS ÉS HATÉKONY tulajdonságát a megfelelő módon beépítettük és átfogóan alkalmazzuk is őket. Ott, ahol kell és úgy, ahogyan kell… ha szükséges, akkor a legmodernebb laborvizsgálatokra támaszkodva vagy éppenséggel keleti gyógynövényeket és reflexológiás állapotfelmérést alkalmazva. Egyéni sajátosságok mentén, személyre szabottan… MEGADVA A MEGOLDÁSOKAT A NAGYOBB KIHÍVÁSOKRA IS!

Tehát ha nem szükséges, akkor nem fogok szibériai ginzengért szaladgálni, hogy ellensúlyozzam a túlzott rizsfogyasztás következtében fellépő mellékvese kimerültséget (hisz idehaza nem kényszer a rizsevés)…

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!