Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Teljes értékű étrendben elegendő kálium lehet, azonban egy nagy, 2004-es tanulmány szerint a napi min. 4700 mg káliumbevitelt nem mindenki éri el. Úgy tűnik, hogy 4500-5000 mg kálium elfogyasztása naponta elegendő minden ismert előny eléréséhez, kivéve például a fent említett eseteket. A káliumbevitel átmeneti növelésre számtalanszor javaslunk szárított paradicsomot (krónikus ízületi gyulladásban és ALS-ben NEM), mely most (és ez itt nem a reklám helye) korrekt ár-érték arányban és nagyon jó minőségben fellelhető a Lidl-ben… Érdemes belőle betárazni, mi is megtettük… és meg is kóstoltuk, nagyon finom! Emellett a mindennapok során érdemes előtérben tartani más, káliumban gazdag növényeket: édesburgonya, avokádó, makadámdió, banán, spenót, alga-lapok és esetleg a hagyományos krumpli vagy 70-90%-os étcsokoládék is.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!