Kálium természetes növelése

Kálium természetes növelése
2017.03.23.
Laboreredmények tanulságai alapján gyakran javasoljuk a káliumbevitel természetes növelését vagy hívjuk fel ennek fontosságára a figyelmeteket zavart cirkadián ritmus (pl. T3-rezisztencia) esetén.

Teljes értékű étrendben elegendő kálium lehet, azonban egy nagy, 2004-es tanulmány szerint a napi min. 4700 mg káliumbevitelt nem mindenki éri el. Úgy tűnik, hogy 4500-5000 mg kálium elfogyasztása naponta elegendő minden ismert előny eléréséhez, kivéve például a fent említett eseteket.
A káliumbevitel átmeneti növelésre számtalanszor javaslunk szárított paradicsomot (krónikus ízületi gyulladásban és ALS-ben NEM), mely most (és ez itt nem a reklám helye) korrekt ár-érték arányban és nagyon jó minőségben fellelhető a Lidl-ben… Érdemes belőle betárazni, mi is megtettük… és meg is kóstoltuk, nagyon finom!
Emellett a mindennapok során érdemes előtérben tartani más, káliumban gazdag növényeket: édesburgonya, avokádó, makadámdió, banán, spenót, alga-lapok és esetleg a hagyományos krumpli vagy 70-90%-os étcsokoládék is.

40 gramm szárított paradicsom 1500-1600 mg káliumot is tartalmaz, míg banánból mindehhez majd fél kilót kellene elfogyasztanunk.. „Mellékvese-egyensúlytalanságban érintettek” tehát szárított paradicsomra fel!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!