Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
A nyár ráhúzott egy kicsit és élvezhetjük még a napsütéses meleg napokat. Ilyenkor jól esnek a könnyű, de mégis tartalmas ételek. Alább egy kagylós étel, fekete- és vénuszkagyló keverékéből. Mindkettőt a Metro-ban vásároltam, de a budaörsi halpiacon és más jobban „felszerelt” halüzletben is biztosan beszerezhetőek.
Hozzávalók 2 személyre:
A kagylót tálba tesszük és hideg vízben alaposan átmossuk, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben, az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és pár percig pirítjuk. Ekkor belekeverjük a spenótot, felöntjük a vízzel (vagy fehérborral és vízzel), felére redukáljuk, majd felöntjük a kókusztejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet és héjat, és pár percig főzzük. Végül hozzákeverjük a fehérbabot és a kagylót, enyhén megsózzuk és lefedjük. Ha előfőzött kagylóval készítjük, akkor 4-5 perc elég neki nagy lángon. Ha nyers kagylóval dolgozunk, 6-7 percig főzzük. Eddigre minden kagylónak ki kell nyílnia, amelyik nem nyílt ki, azt eldobjuk, mert nem ehető. Végül megszórjuk zöldfűszerrel és frissen tálaljuk. A fehérbab elhagyható, helyette kínálhatunk mellé főtt burgonyát vagy rizst.
Szakácskönyveinkben számos egyszerű, de finom halas és tengeriherkentyűs recept van. Mindig is törekedtünk az ilyen jellegű (tengeri herkentyűs-halas) ételek népszerűsítésére, mivel tápanyagokban kiemelkedően gazdagok, sok esetben könnyen emészthető fehérjeforrások és ráadásul gyorsan elkészíthetőek! Egy szelet halnak, a garnélaráknak vagy a kagylónak is 5-10 percre van csak szüksége. Reméljük, hogy kedvet kaptál az elkészítéséhez!
Szakácskönyveink továbbra is elérhetőek a webshopban!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!