Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A nyár ráhúzott egy kicsit és élvezhetjük még a napsütéses meleg napokat. Ilyenkor jól esnek a könnyű, de mégis tartalmas ételek. Alább egy kagylós étel, fekete- és vénuszkagyló keverékéből. Mindkettőt a Metro-ban vásároltam, de a budaörsi halpiacon és más jobban „felszerelt” halüzletben is biztosan beszerezhetőek.
Hozzávalók 2 személyre:
A kagylót tálba tesszük és hideg vízben alaposan átmossuk, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben, az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és pár percig pirítjuk. Ekkor belekeverjük a spenótot, felöntjük a vízzel (vagy fehérborral és vízzel), felére redukáljuk, majd felöntjük a kókusztejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet és héjat, és pár percig főzzük. Végül hozzákeverjük a fehérbabot és a kagylót, enyhén megsózzuk és lefedjük. Ha előfőzött kagylóval készítjük, akkor 4-5 perc elég neki nagy lángon. Ha nyers kagylóval dolgozunk, 6-7 percig főzzük. Eddigre minden kagylónak ki kell nyílnia, amelyik nem nyílt ki, azt eldobjuk, mert nem ehető. Végül megszórjuk zöldfűszerrel és frissen tálaljuk. A fehérbab elhagyható, helyette kínálhatunk mellé főtt burgonyát vagy rizst.
Szakácskönyveinkben számos egyszerű, de finom halas és tengeriherkentyűs recept van. Mindig is törekedtünk az ilyen jellegű (tengeri herkentyűs-halas) ételek népszerűsítésére, mivel tápanyagokban kiemelkedően gazdagok, sok esetben könnyen emészthető fehérjeforrások és ráadásul gyorsan elkészíthetőek! Egy szelet halnak, a garnélaráknak vagy a kagylónak is 5-10 percre van csak szüksége. Reméljük, hogy kedvet kaptál az elkészítéséhez!
Szakácskönyveink továbbra is elérhetőek a webshopban!
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!