Juhragu recept

Juhragu recept
2021.02.26.
Téli időszakban igazán melegítő, tápláló főétel, amely akár inzulinrezisztencia esetén is jól beilleszthető az étrendbe…
 
….hiszen a benne lévő szénhidrát (biztonságos keményítő), ami jelen esetben a főtt quinoa köret, teljes értékű formában (vagyis finomítatlanul) van a tányéron.
A boltban találtam csont nélküli, pörköltnek való juhhúst, abból készítettem egy tartalmas ragut az alábbiak szerint.
 
  1. Apróra vágott vöröshagymát és póréhagymát kókuszzsíron megfuttattam, majd hozzáadtam a darabolt, átmosott juhhúst, és néhány percig tovább pirítottam.
  2. Ezután hozzáadtam annyi csontleves alaplevet, hogy ellepje, sóztam, borsoztam, egy citromnádat még beledobtam, és fedő alatt, kb. 1,5-án keresztül puhára főztem a húst. Ha szükséges volt, alaplével felöntöttem, hogy ne fője el a levét.
  3. A végén egy maroknyi, frissen aprított petrezselyem zöldet adtam hozzá.
  4. A quinoát jól átmostam, majd 1,5-szeres mennyiségű csontlevest hozzáadva, fedő alatt, a legkisebb lángon puhára főztem.
 
Savanyúságként Müller Ildi újdonságát, a Dél-Amerikaiak közkedvelt, hagyományosan erjesztett, kissé csípős CORTIDO-ját fogyasztottam, ami nekem is az egyik kedvencem lett.
Inzulinrezisztencia esetén az étrendnek fontos eleme a fermentált zöldség is, rendszeresen fogyasztva, hiszen közvetve, a bélflóra egészségének és egyensúlyának támogatásával, segíti az egészséges vércukor- és inzulinanyagcsere működését is.
 
 
Jó étvágyat kívánunk!
 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!