Jódpótlás kérdései

Jódpótlás kérdései
2021.01.05.
A jód továbbra SEM egyenlő a pajzsmiriggyel (igen, Hashimoto thyreoiditis esetében sem! – ahogyan ezt évek óta igyekszünk sulykolni) Miért? (csak egy példa a teljesség igénye nélkül)

 

Dr. Ghent és munkatársai már a 90-es években fibrocisztás emlőbetegséggel érintett Pácienseknél (összesen 1300 főnél) alkalmaztak célzottan magasabb napi jódpótlást és rendkívül pozitív eredményeket értek el vele (a japán Nők napi átlag jódfogyasztását vették alapul). (F)

Az emberi szervezet mirigyrendszereiben nagy szükség van a jódra: az emlők, a bennük található tejmirigyek miatt rendkívül jódigényesek, a női szervezetben így az egyik legnagyobb jódraktárat képviselnek. Várandósság és szoptatás alatt az emlőkre – és így az egész női szervezetre – fokozott terhelés hárul, ráadásul a jód egy jelentős része az anyatejbe kerül(ne); így látva el a csecsemőt is a fejlődéséhez létfontosságú mikrotápanyaggal. Japánban tradicionálisan magas a jódot is tartalmazó, tengeri eredetű, növényi ételek fogyasztása (mint a barna moszatok). Nem véletlen, hogy sokkal jobbak az egészségügyi mutatóik – az emlők egyes rendellenességeinek vonatkozásában is.

Dr. David Brownstein szerint – aki Dr. Jonathan Wright kísérleteire hivatkozik ez ügyben – a megfelelő jódbevitel képes egyensúlyban tartani az egyes ösztrogénfajták termelődését és metabolizmusát, szakmai véleménye szerint a relatív ösztrogéndominancia rendezése jód nélkül szinte lehetetlen. (F) Tapasztalataink fényében egyet kell értsünk vele..

 


TOVÁBBI komplex pajzsmirigy és nőgyógyászati összefüggések: https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas…/

Kezdjünk el például jódtartalomra standardizált barna moszat-kivonatot pótolni (alacsonyabb dózis): https://netbiobolt.hu/…/arktisz-jod-kapszula-80-db.htm

Kedvezményes kód – minden termékre: avalomedica

 


Források:

Ghent WR, Eskin BA, Low DA, Hill LP. – Iodine replacement in fibrocystic disease of the breast, Can J Surg. 1993 Oct;36(5):453-60.

David Browstein: Iodine Why We Need It Why We Can’t Live Without It: https://www.drbrownstein.com/iodine-why-you…/iodine.htm

 

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!