Ismét egy példa ultrafeldolgozott élelmiszerekre

Ismét egy példa ultrafeldolgozott élelmiszerekre
2021.10.14.
Táplálkozástudományi szemszögből nézve évtizedek óta értetlenül állunk ahhoz, hogy egy ételérzékenyeknek szánt (itt gluténmentes) termék miért van teletömve allergénekkel is.

Túl (!) a magas, ultrafeldolgozott és acelluláris szénhidráttartalmom (pl. kukoricakeményítő); a fermentálatlan és felesleges szójaszármazékok (glifozáttartalom?) nagy mennyisége miatt már nem “éri” meg ez a különben drága termék – még akkor sem, ha könnyen és egyre több helyen beszerezhető (iskolai étkezéshez vagy éppen utazáshoz, túrázáshoz szánva)…


https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4529525720431490

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!