Ismerősek az ehhez hasonló meddőségi történetek?

Ismerősek az ehhez hasonló meddőségi történetek?
2016.01.12.

„Ajánlás alapján találtam rá honlapjukra.
Az egészségügyi kihívás, ami miatt szeretnék konzultációra jelentkezni, hogy júliusban lombik-programban vettem részt (már negyedszer), és a korom miatt (41) maximális dózisú hormonstimulációt kaptam. (Sajnos ez alkalommal is sikertelenül). Ezután nem sokkal jelentkeztek a kellemetlen tünetek:
– feszítő/gombócszerű érzés a pajzsmirigynél, kis rekedtség
– fáradtság-hullámok, gyengeség, rossz közérzet
– szédülés, délutáni fejfájás
– körömtöredezés
– reggeli erős fáradtságérzés, belső feszültséggel
Májusi hormonértékeim:
TSH: 0,95 uIU/ml (tartomány: 0,4-4,3)
FT3: 3,88 (tartomány: 4-8,3) !!!
FT4: 11,92 (tartomány: 10,6-19,4)
Stimuláció után mérettem (nem az orvos javaslatára) PM antitesteket:
Anti-TPO: 53 (0-34) !!!
Anti-TG: 501 (0-115) !!!
Pajzsmirigy UH-on is voltam, ami nem mutatott ki elváltozást, enyhe gyulladást valószínűsítettek.
Mivel nem múlnak a tünetek, sőt rosszabbul érzem magam, ami akadályozza a mindennapi tevékenységeimet is, keresem az oki megoldásokat a problémáimra. Ha Ön is úgy gondolja, hogy esetemben tudnának segíteni, nagyon szívesen elmennék személyes konzultációra.” – K. Kira

doktor
Az ehhez hasonló történeket nagyon gyakoriak a mesterséges hormonokkal történő, erőteljes stimulácós-programok következtében (pl. meddőségi-protokollok)… számos, dokumentált esetet ismerünk csak a mi praxisunkban, nem egyedi ez az eset sem.
Utólag nincs értelme bolygatni, hogy kit, milyen felelősség terhel, elmondták e pontosan a lehetséges kockázatokat/mellékhatásokat, vizsgálták e átfogóan a szervezet kiindulóegyensúlyait/egyensúlytalanságat…
Ami kapcsán viszont érdemes felemelni a hangunkat az az, hogy a kockázatok igenis drasztikusan mérsékelhetőek lettek volna az egész program folyamán! Hisszük és képviseljük is, hogy célirányos táplálkozással, konkrét táplálék-kiegészítőkkel, valamint egyéb természetes módszerekkel a fenti pajzsmirigy-gyulladás (és minden bizonnyal alulműködés is), T3 rezisztencia (mellékvese-kimerülés), illetve általános autoimmun-gyulladás ELKERÜLHETŐ VAGY IDŐBEN MEGÁLLÍTHATÓ LETT VOLNA… (akár szakmai konzíliumban a programot végző intézménnyel).

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!