Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
MeNŐpauza – Tedd menővé a változókort!
Rés a pajzson 2024 – éves, nagy pajzsmirigy előadásunk
Étrendi szokások a termékenység fokozásához
Bizonyos táplálkozási szokások segíthetnek a termékenység fokozásában…
Freyagena Microbe R-GUT
A megfelelő immunitás nukleotidokkal történő támogatása…
Mitokondriumok funkcióvesztése súlyos elhízásban
Az elhízás belső anyagcsere-rendellenességekkel is összefügg…
A krónikus mozgásszervi fájdalom felgyorsíthatja az agy öregedését
Krónikus izom-csontrendszeri fájdalomban szenvedő egyéneknél nagyobb az agy öregedésének kockázata…
Inzulinrezisztencia „barátságosabb” tésztaétel
Hozzávalók:
Feltét opciók: tradicionális szárított sonka (pl. serrano, pármai, feketeerdei stb), füstölt hal, tőkehalmáj, esetleg „csak” olívabogyó és érlelt kecskesajt.
Egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető saláta így a nyár végére.
A tészta megfőzve egy éjszakát a hűtőben töltött és hidegen készült az egész saláta. A hűtés hatására egy prebiotikus rost (ún. rezisztens keményítő) keletkezik benne, ami táplálja a bélflórát és önmagában nincs hatással a vércukor-és inzulinszintre. Ezáltal az étel szénhidrát-tartalma lassabban szívódik fel, mint melegen fogyasztva (melegítés hatására felbomlik a rezisztens keményítő).
– természetesen a quinoa tészta melegen, kiadós egytálétel formájában is fogyasztható –
Citromos-olívaolajos öntettel és fehérjével-zsírral fogyasztva tovább lassíthatjuk a CH felszívódását és hosszabban tartó jóllakottságot biztosíthatunk magunknak.
Vaspál Melinda Kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!