Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves
A csípős hideg időben nagyon jól esik egy forró leves…
Hogyan együnk jót bárhányévesen?
Hogy közben a testünk és a szemünk is örül…
Álmaim(d) vegyes salátája
Fehérjeforrásként én legfőképpen szárnyast/főtt tojást javasolnék hozzá…
A rendszertelen alvási mintázatok és a cukorbetegség közötti összefüggés
Egy 84 421 fő bevonásával és 7 éves követéssel zajlott vizsgálat megállapította, hogy…
Inzulinrezisztencia „barátságosabb” tésztaétel
Hozzávalók:
Feltét opciók: tradicionális szárított sonka (pl. serrano, pármai, feketeerdei stb), füstölt hal, tőkehalmáj, esetleg „csak” olívabogyó és érlelt kecskesajt.
Egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető saláta így a nyár végére.
A tészta megfőzve egy éjszakát a hűtőben töltött és hidegen készült az egész saláta. A hűtés hatására egy prebiotikus rost (ún. rezisztens keményítő) keletkezik benne, ami táplálja a bélflórát és önmagában nincs hatással a vércukor-és inzulinszintre. Ezáltal az étel szénhidrát-tartalma lassabban szívódik fel, mint melegen fogyasztva (melegítés hatására felbomlik a rezisztens keményítő).
– természetesen a quinoa tészta melegen, kiadós egytálétel formájában is fogyasztható –
Citromos-olívaolajos öntettel és fehérjével-zsírral fogyasztva tovább lassíthatjuk a CH felszívódását és hosszabban tartó jóllakottságot biztosíthatunk magunknak.
Vaspál Melinda Kolléganőnk
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!