Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Az immunitás tekintetében az egyik legfontosabb tápanyag az A-vitamin (retinol). A-vitamin-hiány esetén a légutak nyálkaelválasztása 35%-kal csökken, kisebb lesz a lizozimkoncentráció, valamint jelentősen növekszik a fertőzések esélye (F). Az A-vitamin évmilliós legideálisabb forrása a heti rendszeres májfogyasztás! A belsőségek közül a májételek elsődleges és megkerülhetetlen „multivitaminok”, hiszen az A-vitamin mellett számos egyéb esszenciális tápanyagot is biztosítanak kiváló formákban, mennyiségekben és arányokban (cink, réz, kolin, vas, folát, stb…). Mindezekből adódóan a májételek fogyasztása NEM váltható ki nyomelem-komplexxel vagy A-vitamintartalmú étrendkiegészítőkkel. 10 dkg resztelt csirkemáj 15.000 NE A-vitamint biztosít.
Forrás:Kim SC et al. Vitamin A deficiency induces fluid hyposecretion from the airway submucosal glands of mice. Journal of Nutrition 2012 Apr;142(4):739–43,
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!