Immunrendszerünk táplálása

Immunrendszerünk táplálása
2021.02.02.
A megfelelő immunműködés szempontjából nagyon fontos, hogy jól tápláltak legyünk.

Az immunitás tekintetében az egyik legfontosabb tápanyag az A-vitamin (retinol). A-vitamin-hiány esetén a légutak nyálkaelválasztása 35%-kal csökken, kisebb lesz a lizozimkoncentráció, valamint jelentősen növekszik a fertőzések esélye (F). Az A-vitamin évmilliós legideálisabb forrása a heti rendszeres májfogyasztás! A belsőségek közül a májételek elsődleges és megkerülhetetlen „multivitaminok”, hiszen az A-vitamin mellett számos egyéb esszenciális tápanyagot is biztosítanak kiváló formákban, mennyiségekben és arányokban (cink, réz, kolin, vas, folát, stb…). Mindezekből adódóan a májételek fogyasztása NEM váltható ki nyomelem-komplexxel vagy A-vitamintartalmú étrendkiegészítőkkel. 10 dkg resztelt csirkemáj 15.000 NE A-vitamint biztosít.

Forrás:Kim SC et al. Vitamin A deficiency induces fluid hyposecretion from the airway submucosal glands of mice. Journal of Nutrition 2012 Apr;142(4):739–43,


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!