Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Az immunitás tekintetében az egyik legfontosabb tápanyag az A-vitamin (retinol). A-vitamin-hiány esetén a légutak nyálkaelválasztása 35%-kal csökken, kisebb lesz a lizozimkoncentráció, valamint jelentősen növekszik a fertőzések esélye (F). Az A-vitamin évmilliós legideálisabb forrása a heti rendszeres májfogyasztás! A belsőségek közül a májételek elsődleges és megkerülhetetlen „multivitaminok”, hiszen az A-vitamin mellett számos egyéb esszenciális tápanyagot is biztosítanak kiváló formákban, mennyiségekben és arányokban (cink, réz, kolin, vas, folát, stb…). Mindezekből adódóan a májételek fogyasztása NEM váltható ki nyomelem-komplexxel vagy A-vitamintartalmú étrendkiegészítőkkel. 10 dkg resztelt csirkemáj 15.000 NE A-vitamint biztosít.
Forrás:Kim SC et al. Vitamin A deficiency induces fluid hyposecretion from the airway submucosal glands of mice. Journal of Nutrition 2012 Apr;142(4):739–43,
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!