Immun tolerancia működéséről

posted in: Cikkek | 0

A rendelkezésünkre álló új technológiák és kísérleti eszközök értékes információkkal szolgálnak bizonyos bélbaktériumok fontosságáról és az immun-tolerancia működéséről. Bizonyított, hogy a rövidláncú zsírsavak (SCFA) az ételallergiák ellen védőhatást nyújtó bélflóra elengedhetetlen anyagcsere-termékei. Ezek a vegyületek segítik az immunrendszer epigenetikus szabályozását és az élelmiszerallergiák megelőzésére és kezelésére szolgáló, innovatív stratégiák kidolgozását. A bélflórának tehát potenciális szerepe van az élelmiszerallergia elleni beavatkozásokban.

Mindezeken túl egy friss, konkrét tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a diagnosztizált hisztaminintoleráns pácienseknél a proteobaktériumok, a bifidobaktériumok és az alfa-diverzitás csökkent értékei mutatkoznak.

A Freyagena 1.0 rostkomplex mindkét összetevőjéről több, mint 200 tanulmány bizonyítja, hogy hozzájárulnak mind a rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) termeléséhez, mind pedig a bifidobaktériumok számának célzott növeléséhez is:

https://www.paleocentrum.hu/…/Bio-immunrost-komplex-400g-Fr…

Forrás:
Schink M, Konturek PC, Tietz E, Dieterich W, Pinzer TC, Wirtz S, Neurath MF, Zopf Y.
Microbial patterns in patients with histamine intolerance.
J Physiol Pharmacol. 2018 Aug;69(4).