Íme egy újabb ebéd vagy vacsora alternatíva

Íme egy újabb ebéd vagy vacsora alternatíva
2019.09.08.
Íme egy újabb ebéd vagy vacsora alternatíva: fűszeres csirkemell csíkok, édesburgonyával, cukkinivel és olívabogyós, paradicsomos rukkolasalátával.
  1. A csirkemellet vágjuk csíkokra, bármilyen fűszer jól áll neki, így ízlés szerint használjunk akár friss, akár szárított zöldfűszereket. Sót, borsot, kurkumát, fokhagymát, őrölt chillit és szárított zöldfűszereket használtam.
  2. Egy kevés kókuszzsíron (vagy akár kacsazsíron) megpirítottam mindkét oldalát és kb. 12 perc alatt el is készül.
  3. Az édesburgonyát meghámoztam és felkockáztam, a cukkinit szintén felkockáztam és egy lábosban gőz fölött megpároltam és csak éphogy megpirítottam a végén, miután elfőtt a víz (a pirítás elhagyható).
  4. A salátához felkockáztam paradicsomot, felszeleteltem olívabogyót és megszórtam néhány szem csicseriborsóval. Extraszűz olívaolajjal és balzsamecettel locsolva tálaltam.

Mindig törekedjünk arra, hogy minél színesebb legyen a tányérunk. Minél több bioflavonoidot fogyasztunk (ezek adják a zöldségek színét), annál pozitívabban hat a vércukor- és az inzulinszintünkre, illetve gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Jóétvágyat kívánunk!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!