Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Kicsiknek és nagyoknak reggelire.
Tegnap vacsorára húsleves is volt nálunk, így a maradékból reggel felhasználtam.
Egy tálba összevágott főtt répát, főtt csirkehúst tépve, illetve alaplében főtt rizst (nyilván ezt nem a húslevesből) tettem, összekevertem tojássárgájával, majd kacsazsíron kisütöttem.
Rizs helyett használható más biztonságos keményítő, pl. hajdina, köles, quinoa. Csirkehús helyett lehet hal, illetve répa helyett pl. spenót.
Amikor alap lepényt csinálok (ez nálam biztonságos keményítő-rizs/hajdina/quinoa/köles össze keverve tojássárgájával), házi májkrémet/halkrémet/zöldségkrémet is szoktam rá kenni.
Sokszor kéritek, hogy tegyünk ki külön gyerekeknek elkészíthető receptet is. Amennyiben a család többi tagja is egészséges alapelvek mentén étkezik, akkor nincsen szükség külön receptekre és úgy gondolom az az életszerű, hogy nem kell több felé főzni. Nálunk Kisfiunk hozzátáplálása óta ugyanazt eszi, mint mi. Nagyon jó érzés látni nyitottságát és érdeklődését az új ízek iránt. Eddig semmilyen új, neki is kínált ételt nem utasított vissza, mindent megkóstol.Vannak kedvencek, mint pl. a leírt lepény is.
Számomra motiváló, hogy minél változatosabban főzzek, hogy sok új alapanyaggal és ízzel tudjon megismerkedni Kisfiunk.
FONTOS! Ez nem egy hozzátáplálás poszt, csupán saját tapasztalat megosztása, hogy alapelveink kiválóan alkalmazhatók gyermekeknél is.
Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!