„Húsleves lepény” recept

„Húsleves lepény” recept
2022.05.14.

Kicsiknek és nagyoknak reggelire.

Tegnap vacsorára húsleves is volt nálunk, így a maradékból reggel felhasználtam.

Egy tálba összevágott főtt répát, főtt csirkehúst tépve, illetve alaplében főtt rizst (nyilván ezt nem a húslevesből) tettem, összekevertem tojássárgájával, majd kacsazsíron kisütöttem.

Rizs helyett használható más biztonságos keményítő, pl. hajdina, köles, quinoa. Csirkehús helyett lehet hal, illetve répa helyett pl. spenót.

Amikor alap lepényt csinálok (ez nálam biztonságos keményítő-rizs/hajdina/quinoa/köles össze keverve tojássárgájával), házi májkrémet/halkrémet/zöldségkrémet is szoktam rá kenni.

Sokszor kéritek, hogy tegyünk ki külön gyerekeknek elkészíthető receptet is. Amennyiben a család többi tagja is egészséges alapelvek mentén étkezik, akkor nincsen szükség külön receptekre és úgy gondolom az az életszerű, hogy nem kell több felé főzni. Nálunk Kisfiunk hozzátáplálása óta ugyanazt eszi, mint mi. Nagyon jó érzés látni nyitottságát és érdeklődését az új ízek iránt. Eddig semmilyen új, neki is kínált ételt nem utasított vissza, mindent megkóstol.
Vannak kedvencek, mint pl. a leírt lepény is.

Számomra motiváló, hogy minél változatosabban főzzek, hogy sok új alapanyaggal és ízzel tudjon megismerkedni Kisfiunk.

FONTOS! Ez nem egy hozzátáplálás poszt, csupán saját tapasztalat megosztása, hogy alapelveink kiválóan alkalmazhatók gyermekeknél is.

Továbbra is ajánljuk szeretettel szakácskönyveinket melyek elérhetőek a webshopból:
https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!