Home office ebéd vs. irodai ebéd

Home office ebéd vs. irodai ebéd
2021.10.14.

Home office ebéd vs. irodai ebéd összehasonlításáról, praktikus időnyerő jótanácsok és inspiráció a mindennapokra!

Sokunknak nem csak az étrendje változatos, hanem az is, hogy éppen hol vagyunk és milyen lehetőségünk van az étkezésre. Esetemben gyakran az irodában, másszor home officeban, harmadnap esetleg egy rendezvényünkön dolgozom estig.
A heti étkezéseim megtervezése is eszerint alakul, mert számomra a tápláló ételek rendszeresítése abszolút prioritás és saját tapasztalatomból mondhatom, hogy egy idő után teljesen rutinná válik.
Nézzük a lehetőségeket:
Ha otthon vagyok, akkor gyakran tudok munka közben főzni. Ehhez vannak biztos alapok a kamrában/hűtőben/mélyhűtőben, amiből bármikor tudok rittyenteni egy gyors, de tápláló és finom ételt.
Ilyen alap élelmiszerek pl. a rizs, hajdina vagy quinoa – így 10 perc alatt tudok főzni egy köretet.
Valamilyen zöldség is biztosan lapul a fiókban, a fermentált zöldségekről nem is beszélve, melyek nagyon sokáig elállnak a hűtőben. Ezekből könnyen tudok színeket varázsolni a tányéromra. Kiegészítve valamilyen hallal (pl. füstölt lazac) vagy hússal (amit bedobok a sütőbe és nincs is vele több teendőm), de kiváló lehet a tojás is (pl. rántotta, lágy tojás, omlett, tükörtojás) vagy valamilyen érlelt sonka.
Ha az irodában vagy esetleg rendezvényen vagyok és tegyük fel nem volt időm csomagolni, akkor szintén több opcióm van. Ilyen pl. Bocsi Viki Konyhája, ahonnan előre rendelek magamnak valamelyik menüből. Kiválasztom, hogy a következő napokra vagy hétre mit szeretnék enni, a kiszállítás flott, finomak az ételek, továbbá sokan találunk magunknak megfelelő opciót (gondolok itt pl. alacsony FODMAP menüre).
Ezeken túl applikációról is tudok bármikor választani, mert rengeteg féle konyha képviseltetik és az esetek nagy részében nagyon korrekt minőségű és ár-érték arányú ételt kapok.
Mindenkinek ajánlom szeretettel, hogy szánjon 5-10 percet/nap arra, hogy átgondolja az étkezéseit. Ez a mindennapos, rövid gyakorlat százszorosan megtérül, mert közben jókat eszünk, ezáltal jól érezzük magunkat a bőrünkben.
Inspiráció hiányában ajánlom szeretettel szakácskönyveinket, bőségesen találtok bennük egészséges recept ötleteket! https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
Bocsi Viki Konyha: https://bocsiviki.hu/hu/konyha
Szép napot kívánok mindenkinek 🙂
Laurien

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4560158054034923

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!