Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A hisztamin-intolerancia kialakulása gyakran annak köszönhető, hogy egyenlőtlenség alakul ki a hisztamin-termelő és a hisztamin-lebontó baktériumok között a bélben (nem beszélve emellett a bélbe kiválasztódó hisztamin-bontó enzimek hiányáról – amiről már többször írtam). A megfelelő kezelésben nagyon fontosak a hisztamin-lebontásban élen járó probiotikumok, kiemelve a Bifidobaktériumokat (pl: Bifidobacterium infantis).
A hisztamin-intolerancia mindezek mellett az úgynevezett hízósejtek (masztociták) rendellenes működésével is összekapcsolódik (masztocitózis). Ebben az esetben az immunrendszer „hiper-stimulált” lesz és minden esetben extrémen reagál akárcsak kisebb mennnyiségű emésztetlen fehérje jelenlétében is. Tapasztalataink szerint itt azonban nem elegendő a Bifidobaktérium-pótlás.
A „hiper-stimulált” immunrendszer és az ezzel összefüggő hisztamin-érzékenység elsődleges kezelése semleges, immunrendszert szabályzó (azaz nem stimuláló) baktériumokkal történik, mint például a megfelelő probiotikum-készítmények. Idehaza kiindulópontként használható a Bio-Kult vagy a ProGastro 825 (kinél egyik-kinél másik válik be), de mi például folyamatos kutatást folytatunk ezen készítmények kiegészítése kapcsán… mert ennek szükségét látjuk és nem elégszünk meg a félmegoldásokkal.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE