Hasnyálmirigy-daganat

Hasnyálmirigy-daganat
2015.03.01.
A napokban valaki egy telefonbeszélgetés során megkérdezte, hogy véleményem szerint mi az a 4-5 fő tényező, ami nagyban hozzájárul a hasnyálmirigy-daganat kialakulásához. A következők jutottak eszembe rögtön:
  • cukor/gyümölcscukor (fruktóz) fogyasztás (nézzétek csak meg legközelebb a diabetikus termékeket, tele vannak tömve finomított gyümölcscukorral. A finomított és/vagy túlzott mennyiségű gyümölcscukor nagyban hozzájárul a hasnyálmirigy-rák elburjánzásához, ugyanis a daganatos hasnyálmirigy-sejtek elsősorban fruktózzal táplálkoznak. A glükóz-fruktóz szirupok negatív hatásáról ne is beszéljünk. Az üdítők (is) tele vannak tömve ezzel az anyaggal.
  • D-vitamin hiány.
  • mindenek előtt pedig az elhízás és a mozgásszegény életmód (ami ugye legtöbbször kéz a kézben jár). A magas testtömeg-index (BMI) 1,5-2X-es kockázattal jár a hasnyálmirigy-rák esetében. Ha mindezt valaki ülő életmóddal tetőzi, akkor a kockázat felugrik 2,5-3 x-osra…

A finomított szénhidrátok minden formája táplálja a rákos sejteket, hasnyálmirigy-daganat esetében a gyümölcscukorral (fruktóz) pedig még óvatosabb lennék!

Táplálkozás-Beállítás szerinti EGYÉNI ANYAGCSERE meghatározása, hogy felmérhessük az esetleges kockázati tényezőket…

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!