Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
Receptek alacsonyabb szénhidrát és magasabb zsír bevitelére
Az első étel: tépett marhahús (nyak, stefánia vagy comb), melyet öntöttvas edényben, hozzáadott zsiradékkal (pl. marhacsontvelővel, alaplével és fűszerekkel készítünk el lassan és alacsony hőfokon. Hozzá fogyasszunk ízlés szerint zöldségeket, salátát, fermentált zöldséget!
A másik étel egy szarvas osso bucco. Az osso bucco hagyományosan borjúlábszárból készül. A lábszár szeleteket alaplében vagy vízben, fűszerek hozzáadásával készítjük el. Mellé sült tököt készítettünk (értékes színanyagokban gazdag), mentás borsót és pár szem gluténmentes gnocchit (elhagyható természetesen, magam is kiváncsiságból vettem egyszeri kipróbálásra. A 3. szakácskönyvünkben az egyik harcsa ételhez van egy burgonya alapú, maniókalisztes gnocchi recept).
A harmadik étel pedig egy angol zeller, répa és hagyma alapú (ezt a gasztronómiában úgy nevezik, hogy mirepoix) paradicsomos darálthúsos ragu (mely ízlés szerint készíthető darált pulyka, bárány, marha vagy csirkecombból). Hozzá kevés maradék édesburgonya és hideg basmati rizs (visszahűtött rizs, így megfelelő rezisztens keményítő forrás), illetve sült karfiol volt.
A fenti ételek közül több recept szerepel szakácskönyveinkben is, melyek elérhetőek a webshopban: https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/
https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4942793849104673
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE