Három isteni recept

Három isteni recept
2022.01.19.

Receptek alacsonyabb szénhidrát és magasabb zsír bevitelére

Az első étel: tépett marhahús (nyak, stefánia vagy comb), melyet öntöttvas edényben, hozzáadott zsiradékkal (pl. marhacsontvelővel, alaplével és fűszerekkel készítünk el lassan és alacsony hőfokon. Hozzá fogyasszunk ízlés szerint zöldségeket, salátát, fermentált zöldséget!

A másik étel egy szarvas osso bucco. Az osso bucco hagyományosan borjúlábszárból készül. A lábszár szeleteket alaplében vagy vízben, fűszerek hozzáadásával készítjük el. Mellé sült tököt készítettünk (értékes színanyagokban gazdag), mentás borsót és pár szem gluténmentes gnocchit (elhagyható természetesen, magam is kiváncsiságból vettem egyszeri kipróbálásra. A 3. szakácskönyvünkben az egyik harcsa ételhez van egy burgonya alapú, maniókalisztes gnocchi recept).

A harmadik étel pedig egy angol zeller, répa és hagyma alapú (ezt a gasztronómiában úgy nevezik, hogy mirepoix) paradicsomos darálthúsos ragu (mely ízlés szerint készíthető darált pulyka, bárány, marha vagy csirkecombból). Hozzá kevés maradék édesburgonya és hideg basmati rizs (visszahűtött rizs, így megfelelő rezisztens keményítő forrás), illetve sült karfiol volt.

A fenti ételek közül több recept szerepel szakácskönyveinkben is, melyek elérhetőek a webshopban: https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/


https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4942793849104673

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!