Gyors receptek a pörgősebb napokra

Gyors receptek a pörgősebb napokra
2021.05.12.
A két étel jól tükrözi a mindennapos étkezéseimet (Laurien). Törekszem a változatosságra, követem a szezonokat és amit a természet éppen kínál.
 
  1. Az egyik étel egy hagyományos resztelt máj, fehér hagymával és pirospaprikával készítettem, sütöttem édesburgonyát és készítettem egy kevert salátát. Az uborka egy török élelmiszer üzletből van, abban különbözik talán az itthoni szupermarketekben kapható csemege uborkától, hogy nincs benne sem cukor sem édesítőszer, csak ecet és só. Én még ilyet nem kóstoltam, kifejezetten jól passzolt az ételhez, bár házilag fermentált zöldséget vagy Müller Ildi fermentált zöldségeit semmi nem űberelheti 🙂
  2. A másik étel egy füstölt lazac, amit így készen lehet kapni. Van natúr, borsos és kapros fűszerezésű is. Nagyon jó ízű és semmit nem kell vele csinálni. Hozzá egy tavaszi zöldség köretet készítettem, a zöldségeket daraboltam/szeleteltem és sós lobogó vízben elő főztem. Kb. 2-3 perc után leszűrtem és egy serpenyőben, kevés olívaolajon enyhén megpirítottam. Sóztam, borsoztam. Ez egy kifejezetten low carb étel így, plusz köretként opcionálisan lehet főtt rizst, quinoát, hajdinát vagy főzőbanánt fogyasztani mellé.
 
 
 
Két szakácskönyvünkben pedig további 165 recept és ételfotó található!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!