Gluténmentes-színhúsmentes mediterrán menü

Gluténmentes-színhúsmentes mediterrán menü
2019.11.25.

Hétvégén a Táplálkozás-Beállítás™ csapatával csapatépítő vacsorát tartottunk, ilyenkor közösen főzünk, természetesen alapelveinknek megfelelő menüket.

A menükből nem hiányozhatott egy jó gluténmentes-színhúsmentes mediterrán™ menü sem: kókusztejszínes-fokhagymás-citromnádas rák, zöldfűszeres burgonya, kevert saláta, brokkolicsírával.
  1. A rákot kis kókusztejszínen megpároltam, sóval, borssal, fokhagymával, citromnáddal és korianderrel ízesítettem.
  2. A burgonyát friss rozmaringgal és sóval fűszereztem, a salátára került só, kis olívaolaj és balzsamecet.

Számos pozitív hatása van a hal (édesvízi és tengeri) és tengeri herkentyű fogyasztásnak: tápanyagban gazdagok, omega_3 tartalmuk jótékony hatású (gyulladáscsökkentő), némelyik jó kollagén típusú fehérjéket is tartalmaz, ami fiatalságunk megőrzésében fontos szerepet játszik.
Ezeknek a fogyasztása várandósság alatt is különösen fontos, a magzat fejlődése és az Édesanya egészsége szempontjából is.

A csapatépítő vacsorán rengeteg szuper menüt készítettünk. Ilyenkor is mindig rájövök, hogy mennyi recept alternatíva van az alapelveink mentén.

Szép estét Nektek.
www.taplalkozasbeallitas.hu/contact


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!