Génmódosított burgonya

Génmódosított burgonya
Palágyi Adrienn
2015.03.01.

“A génmódosított burgonyával etetett kísérleti állatoknak 10-15%-kal kisebb lett az agytérfogata, az

állatok nem növekedtek rendesen, immunrendszerük gyengébb volt…”- idézet egy

dokumentumfilmből…

Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy magyar származású tudós, aki a génmódosított

élelmiszereket kutatta. 1998-ban mindössze adott egy interjút arról, hogy milyen elváltozásokat

tapasztaltak a kísérleti állatokon. Ebből aztán szándéka ellenére hatalmas botrány kerekedett: a híres

Pusztai affair az Egyesült Királyságban… nem véleményét nyilvánította ki, csak a kutatási

eredményeket ismertette. Egy véletlen interjúban, a következményekkel nem számolhatott.

Pusztai Árpád azóta már nem kutat, ugyanis kirúgták állásából.

Megtaláltam viszont a “Frei dosszié” 1999-es epizódját erről az esetről, amit a 12. perctől érdemes

megnéznetek. Tanulságos és nagyon-nagyon elgondolkoztató… engem ez a film SEM győzött meg

arról, hogy ezek az élelmiszerek biztonságosak lennének… se ránk, se a környezetünkre:

http://www.youtube.com/watch?v=e6F_eJIBr6Q

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!