Főtt marhanyelv recept

Főtt marhanyelv recept
Rebeka
2021.04.30.
Egy könnyen beszerezhető és olcsó, mégis ritkábban látott és használt, különleges alapanyagot használtunk a mai ebédhez: Főtt marhanyelv vékonyra szelve spenótkrémmel és fehér húsú édesburgonyával, frissen reszelt tormával.
 
A marhanyelvet sós vízben feltesszük főzni, hozzáadunk egy babérlevelet és egy félbevágott vöröshagymát, esetleg két gerezd fokhagymát és alacsony lángon puhára főzzük, kb. 1,5-2 óra alatt. A főzőlében hagyjuk kihűlni. Ezt követően le kell hámozni a világosabb színű külső réteget, erre nem lesz szükségünk. Lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Sok féle köret passzol a nyelvhez, akár mártásokat is készíthetünk hozzá (pl. kapormártást). A képen látható köretek paleo szemléletű AIP-ba is beilleszthetőek.
 
 
Szép napot kívánunk mindenkinek! 🙂

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!

Aktuális!Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest - május 17.

Tisztázatlan eredetű emésztési vagy emésztéssel összefüggésbe hozható panaszokkal küzdesz?

Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy újra megtalálhasd az emésztésed egyensúlyát!

LIVE-STREAMING közvetítés - akár otthonod kényelméből, vagy éppen utazás közben a mobilodon is követheted!