Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Előadás: Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A szóban forgó a vizsgálatban a kutatók arról számoltak be, hogy még egészséges, fiatal egyének esetén is nagyon megemeli az étkezés utáni vércukor-szintet, ha egy adott étellel együtt folyadékot is fogyasztunk.
Jelen vizsgálatban a résztvevők lekvárral töltött fánkot fogyasztottak és vizet ittak 30 perccel a fánk elfogyasztása előtt vagy után, illetve közben. Összehasonlítva, a legnagyobb mértékű (kiugró) vércukor-emelkedés minden esetben akkor következett be, amikor a fánkot egyszerre fogyasztották el a vízzel (tehát amikor 3-5 dl vizet is ittak fánkfogyasztás közben).
Sokak esetében ez egy egyszerű rossz szokás, de vajon mi történik akkor, ha ultrafeldolgozott, szénhidrátokban gazdag ételeket fogyasztunk cukros üdítőkkel együtt gyermekkorunktól kezdve?
Vagy egy egyszerű „fogyókúrás módszer” lenne az, hogy szénhidrátokban gazdag ételekkel ne fogyasszunk egy időben folyadékot?
Forrás:Randomized Controlled TrialDrinking water with consumption of a jelly filled doughnut has a time dependent effect on the postprandial blood glucose level in healthy young individualsRobbert Bipat et al. Clin Nutr ESPEN. 2018 Oct.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Találd meg a kiutat az IR-ból!
Bartha Ákos táplálkozás-kutató előadása az INZULINREZISZTENCIÁRÓL komplexen, de másképpen.
Összefoglaljuk minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási és táplálék-kiegészítési témákban.
2024.09.18. | SOTE