Alacsony FODMAP bélegészség online program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Gyömbéres-kurkumás karfiolkrémleves
A csípős hideg időben nagyon jól esik egy forró leves…
Hogyan együnk jót bárhányévesen?
Hogy közben a testünk és a szemünk is örül…
Álmaim(d) vegyes salátája
Fehérjeforrásként én legfőképpen szárnyast/főtt tojást javasolnék hozzá…
A rendszertelen alvási mintázatok és a cukorbetegség közötti összefüggés
Egy 84 421 fő bevonásával és 7 éves követéssel zajlott vizsgálat megállapította, hogy…
A jódhiányos mellszövet genetikai (DNS) változásokat szenved el, és ezáltal megemelkedhet az ösztrogénreceptorok száma is. Ha mindez párosul az ösztrogén-hormonok dominanciájával, a kettő együtt jelentősen növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. Mindkettő már a ’70-es évektől kezdve fokozódó számban előforduló népbetegségként van számon tartva a szakirodalomban. (F 1;2;3)
Ha pedig ehhez hozzávesszük a túlsúly (ezen belül inzulinrezisztencia) vonatkozó kockázatait, akkor készen állhat egy komplex nézőpont is:
Ezek a vizsgálatok is már a kétezres évek elején valósultak meg, így tehát a mellrák „cukorhipotézise” sem újkeletű, valamint az elhízással kapcsolatban is egyértelműen összefüggésbe hozták főként posztmenopauzás nők esetében.
Az már csak hab a tortán hogy, a tejtermékek rendszeres fogyasztását már számos kutatás összefüggésbe hozta a különböző daganatos, főleg prosztata és mellrák kialakulásával. Egy korábbi bejegyzésünkben az egyik ezek közül részletes ismertetésre került:
https://taplalkozasbeallitas.hu/laktoz-intolerancia-es-koc…/
Források:
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!