Extravagáns leves pár perc alatt

Extravagáns leves pár perc alatt
2024.01.22.

Extravagáns leves pár perc alatt

Amikor úgy adódik, hogy gyorsan kell valamit összedobni, mert olyan az alkalom és megadnánk a módját, de alig van rá időnk, gondolhatunk például egy ilyen levesre…mely megfelelő mennyiségben egy főétkezést kiválthat:

Hozzávalók: zöldségleves alaplé (Alaplébár), kelbimbó, sárgarépa, fagyasztott tengeri herkentyűk, rizs, só, bors, vaj/kókuszzsír, petrezselyem, osztrigaszósz (opcionális)

Elkészítés: a zöldségeket előpirítjuk vajon/kókuszzsíron, majd a tengeri herkentyűket is hozzáadjuk és készre pároljuk, fűszerezzük (adhatunk hozzá kis alaplevet, ha szükséges).
A rizst megfőzzük.
Tálalásnál a rizst tegyük a tányér közepére, minden más mehet köré, végül öntsük rá a forró levest. Szórjuk meg petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítsük osztrigaszósszal (elhagyható).

A tengeri herkenytűk magas tápanyagtartalommal bírnak (pl. szelén, cink, foszfor, kálium, kálcium, nátrium, réz stb) és igen könnyen és sokrétűen elkészíthetőek, fogyasszuk őket rendszeresen.

Opcionálisan baromfihússal és/vagy baromfiaprólékkal is elkészíthető.

Továbbra is sok szeretettel ajánljuk szakácskönyveinket, melyek elérhetőek a webshopban!

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!