Ételmentés trendi módon

Ételmentés trendi módon
2023.11.14.

Nagyon divatosak manapság a bowl-ok, és lássuk be, valóban remek ételeket lehet készíteni mindenféle “összedobált” zöldségből, egy kis hússal/hallal/tojással/májjal valamint gluténmentes gabonával (utóbbi markáns profil esetén el is hagyható) kombinálva.

A bowlok jellemzően úgy állnak össze, hogy legalúl van a hűtött (vagy meleg) gabona, rajta vegyesen többfajta zöldség összedarabolva: pl saláta, cékla, sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, uborka, avokádó stb, a tetejére pedig mehet a grillezett/sült hús/hal vagy főtt tojás.

Ha nagyon cifrázni szeretnénk, és ha megtehetjük, akkor miért is ne, darabolhatunk pár szem diót/mandulát/fenyőmagot stb fűszer jelleggel és megszórhatjuk frissen vágott zöldfűszerrel is.

Öntet gyanánt kerülhet rá gluténmentes szójaszósz, házi majonéz, citromos/fokhagymás olívaolaj stb.

A lényeg: akár maradékokból is percek alatt összedobhatunk egy ínycsiklandó, tápanyagdús ételt.

Jelen esetben egy étteremben választottam ezt a megoldást: kölessel készült, volt rajta saláta, cékla, sütőtök, csicseriborsó, csirkemell és fenyőmag. Az eredeti öntet majonéz volt hozzá, amit én nem igazán kedvelek, így szójaszószt kértem helyette…de olívaolajjal/citromlével is remek lett volna.

Vaspál Melinda kolléganőnk

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!