„Érdekességek”, tovább erősítve a megoldásokat és a mielőbbi kilábalást

„Érdekességek”, tovább erősítve a megoldásokat és a mielőbbi kilábalást
2020.03.24.

Finnországban (jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint) 244 koronavírusos (COVID-19) esetből SENKI SEM vesztette még életét!

Táplálkozástudományi hipotézis: a finnek a 80-as évek óta kötelező módon dúsítják a termőtalajaikat SZELÉNNEL, ebből is kifolyólag bizonyítottan kiváló a szelénellátottságuk (minden szelénről szóló nemzetközi konferencián őket említjük ki kiváló európai példaként).

A szelén jelentős mértékben járul hozzá nemcsak az IMMUNRENDSZER erős működéséhez, hanem bizonyítottan előnyös a szív- és érrendszer számára is (KiSel tanulmány).

A hazai lakosság szelénhiánya és szelénhiányos táplálkozása ugyancsak bizonyított (sok más európai országhoz hasonlóan mi NEM követtük a finn példát).

MEGOLDÁSI JAVASLAT JELEN HELYZETBEN A FINN HIPOTÉZISBŐL MERÍTVE:
60 éves kor felett (és eü dolgozóként) MINDENKÉPP pótoljuk tehát napi min. 200-300 mcg szerves, azaz jó biológiai hasznosulású szelént (testsúlykilogrammok fényében).
Jó minőségű, pl. élesztős szelénkészítmények kaphatóak minden hazai gyógyszertárban. Aki nem fogyaszt heti min. 5x tengeri eredetű ételeket (60 év alatt), az is pótoljon napi min. 1-200 mcg szelént.

Szauna? Fejlett közegészségügyi infrastruktúra? Nem tudjuk pontosan, a szelénhipotézis viszont alkalmazott táplálkozástudományi és immunológiai szempontból szépen felállítható.

Támogassuk tehát az idősek és érzékenyebbek szervezetét, valamint vértezzük fel a közegészségügyben dolgozóként ugyancsak!

Ajánlott termékek:
https://nutribalance.hu/termek/life-extension-super-selenium-complex-vitamin-e-100-vegetarian-capsules/
https://nutribalance.hu/termek/yiya-jod-szelen-komplex/
https://nutribalance.hu/termek/now-nac-600-mg-100-veg-capsules/
https://nutribalance.hu/termek/pharma-nord-selenoprecise-eurotabs-100-tabletta/
https://nutribalance.hu/termek/pharma-nord-selenoq10-30-kapszula30-tabletta/
https://nutribalance.hu/termek/pharma-nord-bio-szelenium-100-cinkvitaminok-60-tabletta/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!