Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Kezdjük ott, hogy feldolgozott élelmiszer nem létezik adalékok nélkül, melyből manapság 3-4000-et használnak nap, mint nap… tehát ami „szépen” be van csomagolva, arra már rávetül(hetne) a gyanúárnyéka. Bemelegítésként ennyit erről…
Amiket a következőkben felsorolok, azok orvosilag és egészségügyileg is nagyon “kérdőjelesek”… hogy finomanfogalmazzunk!
Régen szerveztünk ám ingyenes termékösszetevő-elemző és felvilágosító előadásokat, de nem volt nagy az érdeklődés. Pedig mindez kicsit részletesebben gyorsan és egy életre elsajátítható ismeret…
Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén c. könyvében olvastam sokat az adalékanyagokról, most onnan puskázok:
E-249-252 (nátrium- és kálium-nitritek és nitrátok), tartósítószerek, főleg húskészítményekben gyakori a felhasználásuk, közismerten negatív hatásuk van, de az ipar számára még kellemetlenebb lenne a romlott húskészítmények elfogyasztásával járó megbetegedések magas száma, így tehát a cél szentesíti az eszközt. Szintén aggályos tartósítószer a szalicil, amelyet ipari méretekben talán már nem is használnak, a boltban azonban még mindig lehet kapni, és biztos van az a korosztály, amelyik megszokásból még ma is használja.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!