Egy recept a szakácskönyvünkből

Egy recept a szakácskönyvünkből
2020.12.04.

Egy rövid részlet és egy isteni aranydurbincs recept új szakácskönyvünk IR, PCOS, Pajzsmirigy fejezetéből:

„A sós vizek mellett élő népcsoportok esetén ritka a jódhiány, mert a természetes tengeri ételekben bőséges mennyiségű jód található. Az ilyen, jódban gazdag ételek étrendünkbe való beiktatása mindannyiunk számára remek megoldás. Továbbá a tengeri eredetű ételek fogyasztásával ráadásul nem csak jódhoz, hanem többek között a jód legjobb barátjához: szelénhez is jutunk.”

Amennyiben az édesburgonya köret helyett, pl. sült pézsma (japán) tököt készítünk, alacsony FODMAP-étrend esetén is kiváló étel lehet.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb aranydurbincs,
  • konyakész 1 nagy édesburgonya, hámozva, szeletelve (FODMAP esetén használjunk pl. sima burgonyát vagy fehér rizst)
  • 1 kezeletlen citrom
  • 3 szál újhagyma zöldje
  • 1 közepes darab gyömbér, hámozva, darabokra vágva
  • 2 ek. kókuszolaj,
  • só, bors, ízlés szerint
  • 1 marék friss bazsalikom, szeletelve

Az édesburgonya hasábokat tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és egy kevés kókuszolajjal meglocsoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ezzel párhuzamosan a két hal mindkét oldalát sózzuk, a citrommal, újhagymával és gyömbérrel megtöltjük, majd egy kevés vajjal hőálló edénybe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Friss kevert zöldsalátával, citrom szeletekkel tálaljuk.

Szakácskönyveinket megtalálja webshopunkban:

https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

https://taplalkozasbeallitas.hu/…/taplalkozas…/

EMÉSZTŐRENDSZERI FÓRUMESTÜNKRŐL BŐVEBBEN: https://taplalkozasbeallitas.hu/…/live-online…/


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!