Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen.
Fogamzásgátló elhagyását követő ciklus-kimaradás visszafordításának támogatása
Életmódbeli javaslatok a fogamzásgátló elhagyását követő ciklus kimaradás (amenorrhea) visszafordításának támogatására…
CA-125 labormarker csökkentésének lehetőségei
CA-125 labormarker csökkentése például endometriózissal összefüggő gyulladások esetén…
Omega-3 bevitel és a szülés utáni depresszió
Több kutatás kimutatta, hogy a terhesség alatt az anya Omega-3 szintje felére esik le, és még a szülés utáni…
Étrendi AGE bevitele és demencia összefüggése
A nagyobb étrendi AGE bevitele a demencia fokozott kockázatával jár, függetlenül a genetikai hajlamtól…
Volt a hűtőben egy negyed csomag angolzeller, egy fél brokkoli, egy kis méretű padlizsán és egy csokor petrezselyem. Amolyan „maradékmentős” ételt akartam készíteni, hogy helyet csináljak a friss alapanyagoknak. Padlizsánt nagyon ritkán vásárolok, mert nem tartozik a kedvenc zöldségeim közé, de meg kell hagyni, hogy nagyon sokoldalúan elkészíthető. Enyhe ízéből és szivacsos állagából eredően sokféle fűszerezés jól áll neki és istenien magába szívja az ízeket. Egy keleties ihletésű, ámde itthon is gyakran használt alapanyagokból főztem ebédet.
A recept:
A padlizsánt felszeleteljük, tálba tesszük. Meglocsoljuk 4 ek. olivaolajjal (lehet kevesebbet is használni, én így szeretem), és megszórjuk 1,5 tk. fokhagymaporral, 1 tk. hagymaporral, 1 tk. szárított borsikafűvel, 1 tk. szárított majorannával, 1/2 tk. őrölt köménnyel, pár csipet sóval és 1 csipet őrölt fehér borssal, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire téve kb. 25 percig sütjük 180 fokon. Közben megfőzzük a basmati rizst (rizs helyett, pl. quinoa, köles vagy hajdina is jó). Egy serpenyőben kevés kókuszzsíron megpirítjuk a szeletelt angolzellert és az apróra vágott brokkolit, kevés sóval és fél deci vízzel felöntve puhára pároljuk. Tálaláskor a rizsre tesszük a zelleres brokkolit, arra a fűszeres padlizsánt. Az egészet megszórjuk petrezselyemmel (vagy ízlés szerint más friss zöldfűszerrel). Én adtam hozzá még 4 szem kis darabokra tört diót és pár szem kis kockákra vágott cukrozatlan aszalt fügét is.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!