Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Étrend-kiegészítő Szeminárium – Egyensúlyban a hatóanyagokkal
Carmenta program™ – Várandósság fórumest
Freyagena KIDS Mix
Freyagena KIDS Mix termékajánló
Sütőtökös snidlinges sushi
Egyik személyes kedvenc… (Laurien)
Burgonya és IR étrend
Inzulinrezisztenciában eléggé rossz híre van a burgonyának a magasabb glikémiás indexe miatt…
Egy személyes jellegű írás…
…Vaspál Melinda kolléganőnktől…
… aminek legalább akkor lehet a jelentősége, mint ismerni például a banán „lassú” és „gyors” felszívódású szénhidrát-tartalmát:
Az elfogyasztott keményítő (például burgonya) mellé egyél alma- vagy balzsamecetet; még jobb: sóval, tradicionálisan savanyított- fementált- savanyúságot és ennek levét.
(a témában ráadásul jóval több, konkrét táplálkozástudományi szakmai hivatkozást találunk, mint a például „160 gramm szénhidrát-diétáról”)
https://taplalkozasbeallitas.hu/…/inzulinrezisztencia…/
Források:
Leeman M, Ostman E, Björck I. (2005): Vinegar dressing and cold storage of potatoes lowers postprandial glycaemic and insulinaemic responses in healthy subjects. Eur J Clin Nutr. 2005 Nov;59(11):1266-71. Sugiyama M et al. (2003): Glycemic index of single and mixed meal foods among common Japanese foods with white rice as a reference food. Eur J Clin Nutr. 2003 Jun;57(6):743–52.
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!