Egészség, megelőzés és koronavírus (COVID-19)

Egészség, megelőzés és koronavírus (COVID-19)
2020.08.03.

Már egy 2017-es globális metaanalízis is megerősítette, hogy a D-vitamin-kiegészítés hozzájárulhat az influenzaszerű és akut légzőszervi fertőzések elleni védelemhez. Ez az összefoglaló-tanulmány 25 randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat metaanalízise, ​​több mint 11.000 résztvevővel (közzétette a The BMJ szaklap).

„Elemzésünk azt is megállapította, hogy a D-vitamin segít a szervezetnek az akut légzőszervi fertőzések leküzdésében, amelyek évente világszerte több millió halálos kimenetelű fertőzésért felelősek.” – mondta Carlos Camargo, a Massachusetts Általános Kórház (MGH) Sürgősségi Orvostudományi Tanszékének vezetője és a tanulmány fő szerzője.

A kutatók megállapították, hogy a napi vagy heti kiegészítés a legjobb azoknak, akiknek a legjelentősebb volt a D-vitaminhiánya. Ezekben az esetekben a pótlás – felére csökkentve a légzőszervi fertőzések kockázatát (!) – és minden résztvevő tapasztalt néhány egyéb jótékony hatást is a rendszeres D-vitaminpótlás kapcsán. Az esetenként beadott nagyobb D-vitamin-adagok nem eredményeztek jelentős előnyt.

„Az influenzaszerű és akut légzőszervi fertőzések felelősek az amerikai egyesült államokbeli sürgősségi osztályok látogatásainak nagy részéért” – mondta Camargo, aki a Harvard Medical School sürgősségi osztályának is professzora. „Ezek az eredmények komoly hatással lehetnek egyes egészségügyi rendszerekre, és támogathatják az ételek D-vitaminnal történő dúsítására irányuló erőfeszítéseket is, különösen azokban a betegségekben, ahol magas a D-vitaminhiány kockázata.”

—- Még egyszer: 2017-ben járunk (a vizsgált tanulmányok pedig ez előtt készültek). A D-vitaminszint vizsgálata jóval olcsóbb, mint egy PCR-teszt. A hiányállapot ráadásul azonnal és szinte fillérekből rendezhető.
Mindezen átfogó információk fényében aki D-vitaminszintet nézet vérvételi helyünkön olvasóink közül; és esetleg hiánya mutatkozik, megajándékozzuk egy D3-vitamin készítménnyel.
https://www.synlab.hu/lakossa…/labor/Erzsebet-Dental-Medical

Forrás:
https://news.harvard.edu/…/study-confirms-vitamin-d-protec…/

Ajánlott termékek:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!