Alacsony FODMAP bélegészség online program
Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2024. ősz
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Természetes módszerek a magas prolaktinszint kezelésére
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő hormon, amely…
A taurinbevitel összefüggésbe hozható a metabolikus szindróma alacsonyabb kockázatával
Metabolikus szindrómáról akkor beszélhetünk, ha valakinél…
Lágy tojás szardellával
Omega-3, jód, szelén, kalcium, lecitin, A-vitamin, cink és fehérjeforrás
A bőr autofluoreszcenciája
…és a koszorúér-meszesedés közötti összefüggés az általános populációban
A San Francisco-i University of California (ahol Jómagam is végeztem táplálkozástudományi kurzusokat) egyik professzor kutatójának, Dr. Robert H. Lustig M.D legújabb tanulmányából idézek egy szösszenetet, ami nagyon összecseng azzal, amit minden tanfolyamon kihangsúlyozunk: „Ami a rákot illeti elmondhatjuk, hogy a cukorfogyasztás hatására a szervezet által termelt hormonok (adiponektin, leptin, grelin és az inzulin) is a rákos sejteket „táplálják”. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor lehajtasz egy kólát, vagy megeszel egy szelet tortát, a szervezet által termelt vegyi anyagok (hormonok, enzimek) nemcsak azt tudatják a rákos sejtekkel, hogy kezdjék el felvenni a cukrokat, hanem azonnal megkezdődik a daganatok nagyságának és terjedésének növekedése is.”
FIGYELEM: itt természetesen „nemcsak” a fehér kristálycukorról beszélünk, hanem minden finomított és feldolgozáson átesett szénhidrátról: pékáruk, kekszek, édességek, cukros üdítők, glükóz-fruktóz szirupok, fagylaltok, tésztafélék és néhány nagy gyümölcscukor-tartalmú nemesített gyümölcsféle is (hogy a por alakot öltő fruktózról ne is beszéljek)…
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!
Tudd meg hogyan állíthatod helyre és őrizheted meg bélrendszered egészségét!
Segítünk felfedni és megmagyarázni, hogy mi zajlik a szervezetedben, hogy megtaláld az emésztésed egyensúlyát!
Bartha Ákos élelmiszer-biológus, táplálkozáskutató egyestés előadása
2024.10.16. | SOTE | Online közvetítéssel is követhető!