Diozmin hatása az aranyérre

Diozmin hatása az aranyérre
2023.03.15.

A diozmin egy flavonoid, amely leggyakrabban a citrusfélékben található meg. A flavonoidok olyan növényi vegyületek, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, védik a szervezetet a gyulladástól és a szabad gyökök negatív hatásától.

A diozmint először 1925-ben izolálták a csomós görvélyfűből és 1969 óta használják természetes terápiaként különböző állapotok, például aranyér, visszér, vénás elégtelenség, lábszárfekély és más keringési problémák kezelésére.

Manapság a diozmint gyakran kombinálják egy másik flavonoiddal, a heszperidinnel, amely szintén megtalálható a citrusfélékben – különösen a narancs héjában. Illetve kombinálják egy mikronizált flavonoid frakcióval (MPFF), a flavonoidok egy olyan csoportjával, amely magában foglalja a diszomentint, a heszperidint, a linarint és az izorhoifolint. A legtöbb diozmin-kiegészítő 90% diozmint és 10% heszperidint tartalmaz.

A diozmint leginkább az érrendszeri rendellenességek, például az aranyér és a krónikus vénás elégtelenség kezelésére használják. Az aranyér a végbélnyílás közelében található duzzadt vénákra utal. Számos vizsgálat szerint a diozmin csökkenti a gyulladást a vénákban, javítja a véráramlást, így segít a belső és külső aranyér kezelésében is.

Egy tanulmányban átvizsgáltak 24, összesen több mint 2300 ember bevonsásával végzett vizsgálatot és arra a megállapításra jutottak, hogy a növényi flavonoidok, mint a diozmin, csökkentették az aranyérrel kapcsolatos viszketést, vérzést és egyéb aranyeres tüneteket. A legtöbb javulást az aranyérbetegség korai szakaszában lévő észlelték.

Egy másik kutatás pedig kimutatta, hogy a diozmin csökkenti az aranyéreltávolítás, vagyis az aranyér sebészi eltávolítását követő felépülési időt.

Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/diosmin#benefits-uses

Kapcsolódó termékek:

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!