Cukorral „túlélni” lehetetlen!

Cukorral „túlélni” lehetetlen!
2015.03.01.

„F. Magendie-t, a kiváló francia élettan-kutatót felvillanyozta egy rumot és nádcukrot szállító hajótörés esete, és végrehajtott egy állatkísérlet-sorozatot, amelynek eredményeit 1816-ban tette közzé. Kutyákat táplált cukorral vagy olívaolajjal, illetve vízzel. Mindegyik kutya legyengült és elpusztult. A hajótörött tengerészek és a francia élettan-kutató kísérleti kutyái ugyanazt a tényt igazolták egyszer s mindenkorra: kizárólag cukrot fogyasztani veszélyesebb, mint semmit sem enni. Csak vízen igen szép ideig életben maradhatunk. A cukor és a víz azonban végezhet velünk….

„Az ember nem képes kizárólag cukron életben maradni.” Feljegyzésekből ismerjük annak a repülőgép-szerencsétlenségben súlyosan megsérült kislánynak a történetét, aki több mint egy hónapon keresztül olvasztott hólével tartotta életben magát. 1973 nyarán két férfi egy felborult vitorláson vesztegelt hetvenkét napig a Csendes-óceánon, mialatt ötnaponta egy csésze esővízen, egy csésze sós vízen, napi egy evőkanál földi mogyorón és pár szardínián kívül semmi más élelmük nem volt. Az 1970-es évek végén egy kilencéves kisfiú megszökött otthonról, és Wyoming vadonjaiban tíz napon át életben maradt ennivaló nélkül, néha 4-5 fokos hidegben. A kaland végén meglepően jó állapotban találtak rá….

A finomított cukor halálos az emberi szervezetre, mert a táplálkozástudósok értékelése szerint csak „üres kalóriák”-at tartalmaz. Ráadásul a cukor fogyasztása rosszabb, mint ha semmit sem ennénk, mert megemésztéséhez, méregtelenítéséhez és kiválasztásához a szervezettől értékes vitaminokat és ásványi anyagokat von el. A szervezet számára rendkívül fontos, hogy megőrizze egyensúlyát, ezért többféle módon is képes védekezni a nagy mennyiségű cukor bevitele által kiváltott sokk ellen. Olyan ásványi anyagok aktivizálódnak és működnek közre a vegyi folyamatokban, mint a sóban lévő nátrium, a zöldségekben lévő magnézium és kálium, és a csontokban lévő kalcium. Semlegesítő savak termelődnek, hogy a vér felborult sav-bázis egyensúlyát visszaállítsák az eredeti értékre.” — William Dufty

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!