Csoki és szaloncukor hegyek helyett

Csoki és szaloncukor  hegyek helyett
2021.11.30.
A rengeteg pékáru, nassolnivaló, édesség – és így Karácsony előtt – mikulás csoki és szaloncukor hegyek között bolyongva gyakran elgondolkodom azon, hogyan jutottunk el oda, hogy a kínált élelmiszerek jelentős része, tápanyagok szempontjából teljesen értéktelenek a számunkra. Pedig az ételeinknek elsősorban az lenne a szerepe, hogy tápláljanak minket.
 
Szerencsére akad bőségesen olyan is, melyeket én is szívesen kipróbálok (Laurien), természetesen a friss zöldségek, gyümölcsök vagy hús, hal, tojás kínálaton túl. Mindig szeretek újdonságokat kóstolni és főzni, a változatosság számomra nagyon fontos. A tegnapi túrámon felfedeztem egy pár finomságot, amelyek abszolút beilleszthetőek egy olyan táplálkozásba is, ahol magas tápanyagsűrűséggel rendelkező alapanyagok adják az étrendünk gerincét.
 
A tápanyagok az ételeink azon összetevői, amelyek a szervezetbe jutva képesek hasznosulni és jellemzően nélkülözhetetlen szerepet játszanak az élet fenntartásában. A Nutri-Funkcionális™ ételekben természetesen jelenlévő, jól hasznosuló, emellett sok esetben különleges tápanyagok is vannak, amelyek nem csak segítenek megelőzni a tápanyaghiányt, hanem valóban táplálnak minket (a makro tápanyagokon túl, pl. vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, színanyagok, prebiotikus rostok, esszenciális zsírsavak stb.)
 
A képen látható pl: sóban, olívaolajban eltett szardellafilé szép csatos üvegben, natúr 100 %-os gesztenyemassza, élőflórás kókuszjoghurt, magas zsírtartalmú tengeri sós vaj, 72%-os étcsokoládé fagyasztva szárított bogyós gyümölccsel.
 
 
Segíthetnek a szakácskönyveink is, melyből három is van, mind különböző témákban 😊

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/posts/4723825584334835

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!