Csirkés Pho leves

posted in: Cikkek | 0

Lepirítottam a fűszereket (szerecsendió, csillagánizs, fahéj, gyömbér, ízlés szerint), majd az aprított vöröshagymát.
Felöntöttem vízzel, beletettem a csirkefarhátat és 4 gerezd fokhagymát.
Miután megfőtt a farhát, hozzáfőztem a csirkemellet is. Végül a húsokat kivettem és eltépkedtem egy villa segítségével.

Gyorsan megfőztem a rizstésztát, majd leszűrtem. Ezután egy tányérba tettem a húsból, a tésztából, karikázott friss újhagymából és friss aprított korianderből álló “díszítést”, erre mertem a levesből, valamint belenyomtam egy negyed lime levét is.
Fél szerecsendió
3 csillagánizs
1 kis rúd fahéj
1 ujjnyi gyömbér
lime
kb. 3-400 gramm csirkemell (2 főre)
1 csirkefarhát

1 csokor koriander
4-5 szál újhagyma
kb. 100 gramm rizstészta/fő
kb. 2 liter víz

— Spindler Eszter Kolléganőnk