Vaspál Melinda

Az egészséges életmód 2002 óta kezdett el komolyabban foglalkoztatni, amikor PCOS-t diagnosztizáltak nálam. A hagyományos gyógyszeres megközelítés teljesen sikertelen volt 8 éven keresztül, így egyéb alternatívák felé fordultam; keresve a megoldást a táplálkozás területén is.

2011-ben a paleolit táplálkozás mellett tettem le a voksomat, amit két éven keresztül a klasszikus szemlélet szerint tartottam, majd személyre szabtam, mert a hagyományos verzió már nem működött tökéletesen. Ezidőtájt ismerkedtem meg Bartha Ákossal (Mezei Elmíra közreműködésével), akivel sokat beszélgettünk a különböző táplálkozási megközelítések buktatóiról és a közös munka lehetőségéről.

Időközben eltelt néhány év, tovább képeztem magam a sport és táplálkozás területén és úgy döntöttem, hogy szülés után ezzel fogok foglalkozni, immáron teljes állásban. Saját kihívásaimról és előremenetelemről blogot vezettem. Az első vendégeim a sporthoz való kötődésem miatt követtek a funkcionális edzéseimen, később olyanok is csatlakoztak, akik a sportolási igényük mellett egészségügyi kihívásaikat is rendezték volna. Az ő sikereik lettek mások motivációi.

Programom által olyan kihívásokban segítem vendégeimet, mint az inzulin-rezisztencia, túlsúly, hormonális egyensúlytalanságok (PCOS, pajzsmirigy alulműködés). Ez az út és folyamatos tanulási folyamat a Táplálkozás-Beállítás szakmai csapatával egészül ki, melynek megtiszteltetés, hogy a tagja lehetek.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: metabolikus szindróma, inzulin-rezisztencia, policisztás ovárium szindróma (PCOS), sport és táplálkozás komplex viszonyai, várandósság (például funkcionális táplálkozás és sport a várandósság alatt).

Vaspál Melinda

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!