Tóth Vivien

Gyermekkorom óta csodálattal tölt el az emberi szervezet működése, komplexitása és felépítése. Ezen érdeklődésemet a tanulmányaim során is megőriztem. Alapdiplomámat biológia szakon szereztem a Szegedi Tudományegyetemen. Személyes motivációm (cukorbetegség és pajzsmirigy problémák a családban) alapján régóta érdeklődőm az egészséges életmód és különösen az
egészséges táplálkozás iránt. Többféle étrendet kipróbáltam (low carb, paleo), de valahogy nem találtam a saját utamat és a hosszútávon fenntartható, optimális megoldást.

2014 tavaszán látogattam el először Bartha Ákos előadására, aminek rendszerezettsége, érvekkel és tényekkel való alátámasztottsága nagyon megfogott. Ezután további szemináriumokon is részt vettem. Mindezen fórumok új szemléletmódot adtak és arra az elhatározásra vezettek, hogy szeretnék minél jobban elmélyülni a táplálkozással kapcsolatos ismeretekben. 2017-ben megszereztem a táplálkozástudományi mesterdiplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Ezzel párhuzamosan elvégeztem az Ákos által jegyzett “Funkcionális táplálkozási ismeretek” továbbképzést is, aminek hatására saját és családom étkezését is átalakítottam. A tapasztalt pozitív fejlemények (tünetek csökkenése, javuló laboreredmények) megerősítettek abban, hogy ezen a korszerű és alkalmazott táplálkozástudományi ismereteket, illetve szemléletet képviselő úton szeretnék tovább haladni. Ezért különösen nagy elismerés számomra, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy csatlakozzak a Táplálkozás-Beállítás Csapatához.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: emésztőrendszeri panaszok és diszfunkciók kezelése az étrenden keresztül, pajzsmiriggyel összefüggő és egyéb hormonális problémák (endometriózis és az inzulinrezisztencia) komplex megközelítése.

Tóth Vivien

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!