Müller Ildikó

— Kolléganőnk jelenleg nem, vagy bizonyos időszakokban csak átmenetileg aktív! —

2004 óta már Mozgásterapeutaként és Jógaoktatóként is kifejezetten foglalkoztatott a táplálkozás szervezetünkre gyakorolt hatása, akkoriban még vegetáriánusként igyekeztem egészségesen táplálkozni.

Családomban mindig is kifejezetten nagy igény volt a jó minőségű alapanyagokból készült, teljes értékű ételekre és meggyőződésünk volt, hogy sokat teszünk az egészségünkért. Mégsem tudtam túljutni egy hosszú évek óta tartó gyulladásos folyamaton és emellett gyakran energiahiánnyal küszködtem, amire már akkoriban is kerestem, de nem találtam megfelelő magyarázatot.

2012-ben feladtam a vegetáriánus táplálkozást és új, gyógyulásközpontú, megoldásorientált utakat kezdtem keresni. Hamarosan egy előadáson találkoztam Bartha Ákossal, aki a gyulladáscsökkentés érdekében személyre szabottan változtatott az étkezésemen. Pár hónappal később együttműködő partnerként folytattuk, és 2014-ben a Táplálkozás-Beállítás Csapatának tagja lettem, ahol Ákos szakmai vezetésével folyamatosan igyekszünk bővíteni tudásunkat és megosztjuk egymással gyakorlati tapasztalatainkat. Meglévő egészségügyi végzettségeim mellett 2015-ben elvégeztem az akkreditált “Funkcionális Táplálkozási Ismeretek” tanfolyamot is.

A fenti területek mellett 2013-ban találkoztam a GAPS terápiás célú étrenddel, és részt vettem Dr. Natasha Campbell-McBride budapesti konferenciáján is. Ebben az időszakban még leginkább a saját egészségemmel kapcsolatos kihívások inspiráltak. Még ebben az évben hallgató voltam Gerő Mária GAPS Segítő Terapeuta képzésén és magam is elkezdtem tanfolyamokat tartani (lakto)fermentálás /savanyítás/ és más, funkcionális élelmiszerek készítését érintő témakörben – mind elméletben, mind pedig gyakorlatban is. A tanfolyam anyaga később bővült olyan élelmiszerek elkészítésével, amelyek hatékonyan támogatják bélflóránk optimális működését.

Időközben egyre többen fordultak hozzám, ez motivált arra, hogy kistermelőként elégítsem ki az igényeket. Az évek során, a visszajelzésekből tettem szert egyre több gyakorlatban is működő tapasztalatra.

Tudásomat és tapasztalataimat megosztva szeretnék hozzájárulni, hogy mindannyian egészségesebbek legyünk, és gyermekeink, unokáink is megkapják az esélyt az egészséges életkezdéshez és ennek hosszútávú fenntartásához.

Kifejezett szakmai érdeklődési köreim: a teljes emésztőrendszer támogatása: gyomorfunkciók komplex erősítése, felszívódási zavarok, béldiszbiózis (SIBO, kontaminált vékonybél); gyulladásos folyamatok; GAPS terápiás étrend; autoimmun folyamatok gyulladáscsökkentő és hypoallergén megközelítése; tanfolyamok tartása funkcionális élelmiszerekről (pl. fermentálás): elméleti és gyakorlati oktatás.

Müller Ildikó

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!