Családi kedvencünk, a frittata

Családi kedvencünk, a frittata
2022.10.01.

Végtelen variációban elkészíthető és nem is tart sokáig megcsinálni. Ezen túl egy pénztárcabarát, mégis tápláló étel is lehet! Alapja általában tojás, zöldségek és fűszerek, de adhatunk hozzá húst, sajtot vagy akár halat is.

Én vacsorára egy csirkéset készítettem, ehhez a hozzávalók kb. 4 személyre:

  • 6 nagyobb tojás
  • 1 csirkemell, kockázva
  • 2 vöröshagyma, szeletelve
  • 3 kisebb cukkini, szeletelve
  • 6 közepes burgonya, hámozva, kockázva és előfőzve sós vízben
  • 1 kis csokor petrezselyem finomra vágva, 1 tk. szárított bazsalikom és 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • só és bors

A hagymát egy kevés olívaolajon viszonylag sokáig, de nagyon alacsony hőfokon megdinszteltem, azt szeretem ha teljesen megpuhul és aranybarna lesz. Egy másik serpenyőben körbepirítottam a csirkemell kockákat, sóval, borssal fűszereztem, majd hozzáadtam a cukkinit és a zöldfűszereket is. A tojásokat egy tálkában felvertem. A karamellizált hagymát és a főtt burgonyát hozzákevertem a cukkinis csirkéhez (abba az edényben tettem ezt, amit végül a sütőbe tettem, ezért mindenképpen hőálló legyen!), végül leöntöttem a tojásokkal és 160 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöttem. Üde kevert salátával fogyasztottuk.

A harmadik szakácskönyvünkben is van egy isteni kecskesajtos frittata recept: https://taplalkozasbeallitas.hu/termek/taplalkozas-beallitas-szakacskonyv-iii-kotott-konyv/

2020-ban megjelent könyvünk (Táplálkozás-Beállítás Szakácskönyv) pedig mostantól egy vadonatúj kiadásban kapható, 75 recepttel és ételfotóval.

A könyvekről és kedvezményes könyvcsomagokról bővebben: https://taplalkozasbeallitas.hu/webshop/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!