Burgonyasaláta recept

Burgonyasaláta recept
2019.11.06.
Sokan kértetek tőlünk burgonyasaláta receptet, így hoztam Nektek egy újabb verziót:
  1. A burgonyát hámozva, vízben (nem túl) puhára megfőztem. Amíg főtt, előkészítettem az alap “szószt”:
  2. Kókuszjoghurtot (nem érzékenyek zsíros tejfölt is használhatnak) és házi majonézt összekevertem, ízesítésnek sót, citromlevet, metélőhagymát használtam.
  3. A főtt burgonyát darabokra vágtam és összekevertem a szósszal.
  4. A salátát hűtőbe raktam, hogy lehüljön.

Sokszor írunk a rezisztens (azaz emésztésnek ellenálló) keményítőkről és jótékony hatásukról. A hideg burgonyasaláta az egyik legjobb formája a rezisztens keményítők hazai fogyasztásának. A főtt burgonyának lehűtés során megnő a rezisztens keményítő tartalma. A hűtött burgonyának alacsonyabb a glikémiás válasza, így kevésbé emeli meg a vércukorszintet. A rezisztens keményítők javítják az inzulin érzékenységet és kordàban tartják a vércukorszintet is.

A rezisztens keményítők (mivel emésztésnek ellenállnak) rostok, melyek a vastagbél jótékony baktériumait is táplálják és a számukat is növelik (pl. Ruminococcusok), így fogyasztásuk támogatja az emésztőrendszer egyensúlyát is.

További források:
https://taplalkozasbeallitas.hu/a-vastagbelben-fermentalod…/
https://taplalkozasbeallitas.hu/egyik-legfontosabb-tema-ve…/

Szép estét Nektek!

www.taplalkozasbeallitas.hu/esemenyek


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!