Bodzabogyó és a vírusok

Bodzabogyó és a vírusok
2020.03.24.

A bodzafa lilás-fekete színű gyümölcse antioxidánsok gazdag forrása. Népi gyógymódokban régóta alkalmazzák az influenzavírus kezelésére (F).

A klinikai vizsgálatok is azt mutatták, hogy a bodzafa-kivonat egy biztonságos, hatásos és költséghatékony kezelési lehetőségnek bizonyulhat az influenzával fertőzöttek számára.

Laboratóriumi kutatások azt igazolták, hogy ezt a klinikai hatást úgy éri el, hogy a bodzafa-kivonata képes beavatkozni az influenzavírus replikációs folyamatába (F). -erre valószínűleg számos más, erős növényi színanyag is képes!

Már egy 2009-es tanulmány kimutatta, hogy a bodzafa-kivonat képes lehet meggátolni az influenza-H1N1 fertőzést azáltal, hogy kötődik a vírus külső falához; és megakadályozza, hogy behatoljon a gazdasejtekbe (F).

Források:
Ozgen M, Scheerens JC, Reese RN, Miller RA. Total phenolic, anthocyanin contents and antioxidant capacity of selected elderberry (Sambucuscanadensis L.) accessions. Pharmacogn Mag. 2010;6(23):198-203.

Zakay-Rones Z, Thom E, Wollan T, Wadstein J. Randomized study of the efficacy and safety of oral elderberry extract in the treatment of influenza A and B virus infections. J Int Med Res. 2004;32(2):132-140.

Roschek B, Jr., Fink RC, McMichael MD, Li D, Alberte RS. Elderberry flavonoids bind to and prevent H1N1 infection in vitro. Phytochemistry. 2009;70(10):1255-1261.

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!