Az irodai munkát végző dolgozók vitaminhiánya

Az irodai munkát végző dolgozók vitaminhiánya
2017.05.31.

Az elmúlt hetekben több nagyvállalati egészségprogramban vettünk részt és az egyik legérdekesebb tanulság a következő:

az irodai munkát végző dolgozók 76%-a elégtelen D-vitaminellátottságot vagy súlyos D-vitaminhiányt mutatott a laborvizsgálatok szerint!
Mindez május 2. felében…

Ajánljuk minden üzemorvos figyelmébe ezt az információt, de természetesen főleg azoknak, akik napjuk (napfény szempontjából) jelentős részét irodai körülmények között töltik.

Az utóbbi 1-2 évtizedben számtalan kutatás foglalkozott a szervezetünk D-vitamin szintje és a betegségek közti összefüggésekkel. Régóta tudjuk, hogy nem csak a jó csontozat kialakulásában és megtartásában játszik fontos szerepet. A magasabb D-vitamin szinttel rendelkező emberek körében jelentősen alacsonyabb többek közt a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az idegrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Tehát jelentősen csökken az ún. civilizációs betegségek kockázata.

Továbbiá a felső légúti fertőzések vagy az influenza nem a hideg miatt alakulnak ki, hanem hogyha valakinek eléggé lecsökken a D-vitaminszintje… nagyjából ugyanez igaz más vírusfertőzésekre, pl. a HPV-re is.

https://www.facebook.com/TaplalkozasBeallitas/photos/a.504923602891742/1476140855770007/

Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!